Ужас по Рихтер: Къде сме ние на картата на земетресенията?

1
Темата коментира проф. Николай Милошев от БАН
Темата коментира проф. Николай Милошев от БАН Видео: NOVA

Темата коментира проф. Николай Милошев от БАН

Балканският полуостров е силно сеизмична зона. Земетресение в Турция се случи в регион, известен със своята силна сеизмичност. Това коментира проф. Николай Милошев от БАН. “Хубавото е, че в следващите дни не се премести към Северноанадолския разлом, където беше предходното земетресение през 1999 г.”, каза още той, предава NOVA. Професорът направи и сравнение - жертвите при последното земетресение са надминали тези от 1999 г.

Той обясни още, че последвалите земетресенията в Гърция не са различни от нормалната сеизмичност.

Трусовете ще продължават, но ще са много по-рядко и много по-слаби”, посочи проф. Милошев. “В последните 24 часа не е имало земетресение с магнитуд над 5, а тези около 4 - са били 10-12”, допълни още той.

Проф. Милошев е категоричен - съвременното строителство у нас отговаря на нормативните документи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Да Пази Господ
    Да пази господ тук да се случи като през 1977 г.трус и да е със такава продължителност както в Турция,например една минута и нещо да речем продължителност.След реформите на политиците най вече от СДС ,НДСВ,ГЕРБ и ВМРО едва ли ще има кой да реагира да оказва помощ на населението като се има в предвид състоянието и екипировката със численият състав на служби които трябва да се заемат със разчистване и снабдяване продоволствено.Като видяхме каква е подготовката по време на ковид менте пандемията си представете трагедията само.СЪД трябва за политически лидери които докараха системата за сигурност и отбрана на България до това дередже,иде реч за Полиция,Армия,Здравеопазване,Образование,Държавен Резерв,Биешата ОСО.Немам думи.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари