Уверих се лично, на границата са „граничар - военен, граничар - военен с калашници“

0
Лидерът на Патриотичния фронт сподели, че не бива да се отнасяме с пренебрежение към охраната на границата!
Лидерът на Патриотичния фронт сподели, че не бива да се отнасяме с пренебрежение към охраната на границата! Снимка: БГНЕС

"Има хора, които стоят в Турция и не смеят да се върнат в България, защото ги чакат да ги арестуват. Служителите на границата си вършат работата и трябва да им отдадем чест."

Това каза лидерът на Патриотичния фронт Валери Симеонов в ефира на БТВ. Той призна, че в прекарването на мигранти се ангажират и гранични полицаи. По повод удавилите се мигранти в Дунав, Симеонов каза: „Явно бежанците пробват по-слабо охранявани места по границата. Може да са подведени и от мигранти“.

Симеонов разкри, че в началото бежанците са минавали по подсигурени канали, а не както в другите държави. Според него това вече ограничено. Той каза, че се е уверил лично, че на границата са „граничар-военен, граничар-военен с калашниците“. „Не бива да се отнасяме с пренебрежение към охраната на границата. Строи се зверски. Има терени с 45 градуса наклон, където граничарите носят чувалите на гърба си. Как се прави ограда над пропаст? Най-трудно е да се направи път там, тъй като е като джунгла, но нещата са направени“, доволен е Симеонов.

Валери Симеонов каза, че в момента в лагерите у нас има малко над 5000 мигранти. „Никой не е казал, че няма канали това е много скъпо платен бизнес. Унгария също транспортираха мигранти и им взимаха парите. Едва сега другите започнаха да си правят огради. България беше единствената, която спазваше правилата“.

Източник: Бтв
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари