Уважаеми сънародници, днес се случиха две неща

6
Коментар на лидера на ИТН
Коментар на лидера на ИТН

Уважаеми сънародници, днес се случиха две неща. Първо: “Има такъв народ” върна мандата за съставяне на правителство.

И второ: ГЕРБ, БСП и ДПС показаха защо “Има такъв народ” трябваше да върне мандата.

По-рано днес президентът Румен Радев връчи мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател, посочен от „Има такъв народ” Антоанета Стефанова. Тя върна веднага мандата с думите, че отказват да участват в безпринципни коалиции.

Обществото ни от години очаква Народното събрание да вземе конкретни решения за изсветляване на изборния процес. Не по-малко значима е устойчивостта в социалната и икономическа политика в условия на криза. Решенията на българския парламент трябва да бъдат взети независимо от изпълнителната власт. Президентът коментира, че трябва да се потърси баланс между процедурата по съставяне на правителство, законодателната дейност на Народното събрание и важните срокови предизвикателства пред страната ни.

Още в началото казахме, че няма да правим коалиции с партиите на статуквото. Така че беше ясно, че ние правителство няма да правим. Този парламент най-вероятно няма да изкара повече от един месец, което означава, че трябва да има долу-горе нормален Изборен закон за следващите предсрочни парламентарни избори, каза Тошко Йорданов от „Има такъв народ”, след като заедно с Антоанета Стефанова и Ивайло Вълчев излязоха от сградата на президентството. Мажоритарни избори за един месец не могат да се направят, но всички лъжи, които бяха изречени, че „Има такъв народ” се отказват от мажоритарни избори лъснаха, защото вчера в правна комисия единствените, които предложиха на следващите избори да има мажоритарен вот беше партия ИТН и всички гласуваха против, включително ГЕРБ, припомни Йорданов. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари