Утре започва разкопаването на улица “Св.Димитър Басарбовски“ заради ВиК проекта

0
От ВиК апелират към гражданите да проявяват разбиране, тъй като строителството ще се извърши в градска среда, което неизбежно ще доведе до известни неудобства за жителите и гостите на града
От ВиК апелират към гражданите да проявяват разбиране, тъй като строителството ще се извърши в градска среда, което неизбежно ще доведе до известни неудобства за жителите и гостите на града Снимка: Dunavmost, архив

Първият етап от големия проект на ВиК-Русе за подмяна и изграждане на канализация започва утре, 14 април

 Изпълнителите съобщиха, че ще се извършват строително-монтажни работи по подмяна на съществуващия, а впоследствие и на канализационната мрежа по улицата, информира Русе Медиа. По време на изпълнението в участъка от ул.“Антим I” допреди жп линията на км 7+508 на жп възел Русе няма да се спира движението по улицата, казаха още от дружеството.

Техническият проект за първия етап„Изграждане на отвеждащ колектор и реконструкция на прилежаща ВиК мрежа“ е одобрен от главния архитект на Община Русе на 30.03.2021 г.

За проектиране и изграждане на ВиК инфраструктура в Русе и двата квартала „Средна кула“ и „Долапите“ ще има шест договора –един за строителство и пет за инженеринг, като вече е приключило строителството на обект „Подмяна на чугунен водопровод“, по ул.„Църковна независимост“, който е въведен в експлоатация.

Към момента е представен е технически проект за Етап 2 -„Реконструкция и доизграждане на ВиК мрежи в кв.“Средна кула“, който е в процес на съгласуване. Техническият проект за Етап 3-„Реконструкция и доизграждане на ВиК мрежи в кв.“Долапите“ е представен за преглед и одобрение от инженера и възложителя. Техническите проекти за всички останали обекти са в процес на изготвяне от изпълнителите, уточниха от ВиК.

Ръководителят на екипа за управление на проекта Стоян Нейчев подчерта необходимостта от проявяване на разбиране от страна на гражданите, тъй като строителството ще се извърши в градска среда, което неизбежно ще доведе до известни неудобства за жителите и гостите на града. Координаторът на проекта Милена Йорданова обясни, че на интернет страницата на проекта в сайта на ВиК-Русе, в раздел „Новини и съобщения“, ще се публикува актуална информация за предстоящите строителни дейности, за провеждането на официални събития по проекта, съобщения за нарушаване на нормалното водоподаване и др.

Дейностите по мащабния проект за изграждане на ВиК инфраструктура на стойност близо 131,8 млн.лв. трябва да приключат до 15 февруари 2024 г. Целта е да се подобри качеството на водата, която се консумира от жителите на Русе, и да се намалят с поне 30 процента загубите на вода. Проектът е финансиран по ОП „Региони в растеж“.

Ето и списък на сключените договори за инженеринг:

1).С-0013-2019/18.09.2020г.с ОБЕДИНЕНИЕ „РОАН-РУСЕ“/ДЗЗД/ − предмет:”Инженеринг на обект: Реконструкция и доизграждане на ВиК мрежи в кв.„Средна Кула“ и кв.„Долапите“, Изграждане на отвеждащ колектор и реконструкция на прилежаща ВиК мрежа”

2)С-2019-0021-2/12.02.2021г. с ДЗЗД „ВиК Средна Кула 2019“ и с предмет „Инженеринг на обект:“Етап II-реконструкция на главни и второстепенни водопроводни клонове“;

3).С-2019-0019/19.02.2021г.с Обединение ПОДЕМСТРОЙ 2020 ДЗЗ Д и с предмет „Инженеринг на обект: „Реконструкция и подмяна на съществуващи довеждащи водопроводи от ПСII подем до ПСIII подем““;

4).С-2019-0021-1/05.03.2021г.с ДЗЗД“ВиК Русе 2020″ и с предмет „Инженеринг на обект: Реконструкция на ВиК мрежи в гр.Русе; Етап I–„Реконструкция на канализационни колектори и прилежащи водопроводи““.

5).С-2020-0002/22.03.2021г.с ДЗЗД“Русе-ВИК“и с предмет „Инженеринг на обект: Реконструкция на ВиК мрежи в Централна градска част, гр.Русе“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари