Утре ще е почти без валежи, но облачно и с вятър

0
Минималните температури ще са между 3° и 8°
Минималните температури ще са между 3° и 8°

През нощта ще остане облачно, главно в югоизточните райони на страната със слаби валежи от дъжд

Това съобщи за Агенция "Фокус" Евгения Егова, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Ще духа слаб, в Източна България - умерен североизточен вятър. Минималните температури ще са между 3° и 8°. Утре облачността над Северна България ще остане предимно значителна, над Южна ще има по-съществени разкъсвания и намаления, на места и до предимно слънчево. Почти без валежи. Ще продължи да духа слаб, в източните райони до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са предимно между 7° и 12°. Атмосферното налягане ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за месеца.

Над Черноморието ще остане облачно. Само в крайните южни райони има повишена вероятност за слаб валеж. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 11°-13°. Температурата на морската вода е 15°-16°. Вълнението на морето ще е 4 бала, в заливите - 3 бала, но привечер навсякъде ще отслабне до 3 бала.

Над планините до сутринта, главно в Родопите ще е със слаби валежи, предимно от сняг. До около обяд преваляванията ще спират, а облачността над масивите от Югозападна България ще започне да се разкъсва и намалява, на места и до предимно слънчево. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на 1200 метра ще е около 4°, на 2000 метра - около минус 1°.

В петък над Югозападна България облачността ще се разкъсва и ще намалява до предимно слънчево. Над северните и източните райони от страната ще остане предимно облачно, там не са изключени и изолирани слаби валежи от дъжд. Минималните температури ще са между 0° и 5°, а максималните - между 7° и 12°. В събота от север ще прониква студен въздух и дневните температури ще се понижат с още градус-два. Ще преобладава облачно време. Възможно е на отделни места да превали слаб дъжд, в Предбалкана и високите полета - слаб сняг. В неделя облачността бързо ще намалее до предимно слънчево. Сутринта ще е студено, в почти цялата страна минималните температури ще са отрицателни, а дневните ще останат под 10°.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари