Усложнена е пътната обстановка в страната

0
Общо 337 снегопочистващи машини обработват пътищата от републиканската пътна мрежа, съобщават от АПИ
Общо 337 снегопочистващи машини обработват пътищата от републиканската пътна мрежа, съобщават от АПИ Видео: NOVA

Общо 337 снегопочистващи машини обработват пътищата от републиканската пътна мрежа, съобщават от АПИ

Снежна покривка натрупа тази сутрин на ключови места в страната. Най-тежка е ситуацията на север от Стара планина, но валежите ще се придвижат и на юг. Вече има и ограничения по някои пътища в страната, предава NOVA.

На прохода „Петрохан" „вали от 03:00 часа през нощта. Има и силен вятър. Пътят е заснежен, особено откъм монтанската част. Четири машини почистват и опесачават прохода. Съветват се всички, които пътуват оттам да тръгват с пълни резервоари и заредени телефони, както и да карат внимателно. Проходът остава затворен за тежкотоварни автомобили над 12 т.

Общо десет машини почистват областта.

Сутринта заради обилните снеговалежи беше ограничено движението на тежкотоварни автомобили над 12 т по път I-2 Русе – Разград – Шумен, път I-5 Русе – Велико Търново и на проход „Предел“. По обед бяха пуснати отново.

Освен това при катастрофа леко пострада една жена.

Пътищата в областта са почистени.

Силен сняг заваля сутринта и в Казанлък и на прохода „Шипка". Силен сняг заваля сутринта и в Казанлък и на прохода Шипка. Четири машини постоянно чистят прохода. Призовават се шофьорите да бъдат внимателни.

В столицата, където също вали сняг още от нощта, се наложи да спират колите без вериги, които искат да се качат на Витоша.

Общо 337 снегопочистващи машини обработват пътищата от републиканската пътна мрежа, съобщават от АПИ. Настилките са обработени и пътищата са проходими при зимни условия. В районите със снеговалеж при необходимост има готовност за допълнителна техника.

Агенция "Пътна инфраструктура" апелира шофьорите да предприемат пътувания само при необходимост и да карат с повишено внимание и съобразена скорост, да не предприемат резки маневри, да спазват необходимата дистанция, както и да не изпреварват снегопочистващите машини.

Ограничено е движението на тежкотоварни камиони над 12 т по републиканската пътна мрежа на територията на област Враца от 5 ч. днес - 20 януари до 17 ч. на 21 януари /неделя/.

Тежкотоварните автомобили могат да преминават по път II-15 Враца – Ферибот Оряхово и път II-13 Плевен – Бяла Слатина – Борован. Движението по двете пътни артерии трябва да се осъществява задължително с вериги.

Приоритет при снегопочистването са автомагистралите, най-натоварените направления по първокласните и второкласните пътища и проходите, осигуряващи връзките между Северна и Южна България, съобщават още от АПИ. Пътноподдържащите фирми в цялата страна са в пълна мобилизация и готовност за своевременна реакция. Превантивно настилките се обработват с химически вещества, сол и пясък, за да се намалят предпоставките за заледявания и хлъзгавост при падане на температурите.

За повишаване безопасността на движение при необходимост е възможно да се затварят отделни отсечки за обработка на трасетата с инертни материали, уточняват още от Пътната агенция. При нужда в участъци със силен вятър, снегонавявания или слаба видимост е възможно трафикът да се ограничава временно до подобряване на метеорологичните условия и почистването на пътя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари