Условна присъда за укриване на данъци за над 700 000 лева

0
Окръжният съд в Кърджали постанови на Н.А.А. тригодишна условна присъда с четиригодишен изпитателен срок
Окръжният съд в Кърджали постанови на Н.А.А. тригодишна условна присъда с четиригодишен изпитателен срок Снимка: Окръжен съд - Кърджали

Окръжният съд в Кърджали постанови на Н.А.А. тригодишна условна присъда с четиригодишен изпитателен срок

Осъдителна присъда “лишаване от свобода” за срок от три години, с четиригодишен изпитателен срок е постановил Окръжен съд - Кърджали спрямо Н.А.А,. за укриване на данъци в особено големи размери. Това се посочва на интернет страницата на окръжния съд. Постановена е и конфискация на половината от притежаваните от подсъдимия моторни превозни средства и недвижим имот.

С присъдата подсъдимия Н.А.А. е признат за виновен за това, че при условията на продължавано престъпление с пет отделни деяния, като управляващ и представляващ дружество с ограничена отговорност със седалище в град Джебел, избегнал установяване и плащане на данъчни задължения по Закона за данък върху добавена стойност (ЗДДС) в особено големи размери. Общият размер на сумата е 745 897,56 лв., като Н.А.А. потвърдил неистина в подадени справки - декларации относно дължим и платен данък добавена стойност; използвал документи с невярно съдържание при водене на счетоводство и при представяне на информация пред органите по приходите; както и приспаднал неследващ се данъчен кредит. За извършените престъпления обвиняемият е осъден на “лишаване от свобода” за срок от три години, с четиригодишен изпитателен срок.

Със същата присъда подсъдимият бе осъден да заплати на Министерството на финансите обезщетение за причинени имуществени вреди, както и направени разноски по делото, се посочва още в публикуваната информация по делото.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари