Условна присъда за мъж от Стамболово, избил зъби на съселянин след спор

0
Подсъдимият критикувал бившия кмет, а пострадалият го защитавал
Подсъдимият критикувал бившия кмет, а пострадалият го защитавал Снимка: Dunavmost

Спор за политика доведе до средна телесна повреда за пострадалия и условно наказание за подсъдимия

Районен съдРусе одобри споразумение, по силата на което Д. И. се признава за виновен, че е причинил средна телесна повреда на С. А. и приема да изтърпи наказание лишаване от свобода за срок от 10 месеца с 3-годишен изпитателен срок.

На 24.10.2019 г. около 18 ч. в салона на читалището на с. Стамболово се провеждало събрание на политическа тематика, свързано с предстоящи избори за кмет. Подсъдимият критикувал бившия кмет, но пострадалият го защитавал. Д. И. се ядосал и излязъл пред сградата да пуши цигара. Не след дълго дошъл и С. А. Тогава подсъдимият му нанесъл удар с глава в лицето. Присъстващите веднага се намесили и предотвратили продължаване на спречкването. Пострадалият се обадил на тел.112 и бил откаран от пристигналия медицински екип до болницата за преглед.

Съгласно споразумението, подсъдимият се признава за виновен в това, че на 24.10.2019 г, в с. Стамболово, обл. Русе, причинил на С. А. средна телесна повреда, изразяваща се в избиване на зъби - счупване на нивото на зъбната шийка на пети горен десен, трети горен десен, първи горен ляв и втори горен ляв зъби, без които се затруднява дъвченето и говоренето. За това престъпление той прие да изтърпи наказание лишаване от свобода за срок от 10 месеца с 3-годишен изпитателен срок.

Споразумението има последиците на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари