Усещане за Пеевски

0
20 начина за оправдание, които още не сме чули от Борисов, Божков и ДПС
20 начина за оправдание, които още не сме чули от Борисов, Божков и ДПС

20 начина за оправдание, които още не сме чули от Борисов, Божков и ДПС

Половин седмица мина, откакто Големият брат удари голям шамар на няколко големи момчета в България, нарече ги корумпирани и забрани на своите хора да въртят бизнес с тях.

Първите три дни реакции бяха в стил „голям праз, аз и без тва долари немам, сделки с тях не правя, а и те нямат предвид мен“, пише Лола Монтескьо в коментара си за КЛУБ Z.

На четвъртия ден обаче големите момчета май най-накрая пресметнаха какво точно ще им струва санкцията от САЩ и така бе отворена нова страница в историята на българския, а и световния пиар.

Тънкостта на американските санкции се състои в това, че те не карат никого насила да работи или да не работи със санкционираните. Това си е въпрос на личен избор, интерес и суверенитет. Просто САЩ няма вече да му дават да си играе с долари. Лошото е, че с доларите им си играят всички банки по света освен Народната банка на Пхенян (а и там не е сигурно), а санкционираният все някъде трябва да държи спестеното от сделките, дето всъщност не са негови. Ще кажете, аз да му имам милионите, па все ще намеря къде да ги съхранявам. Но не е толкова лесно.

В големи куфари под кревата не са опция по две причини. Първо, може да те питат откъде са ти парите и по-трудно ще ти повярват, ако пак кажеш, че един клошар от Кипър е минал през спалнята ти и глей, загубил ги е... И второ, ако се разплащаш с куфари, това означава, че се разплащаш с реални пари. А не с парите от бюджета, дето гражданите ще го напълнят с данъците си. Един вид, на загуба си си.

Та пресметнаха големите момчета големите си загуби и веднага пуснаха преторианската си армия по телевизиите и във фейсбук, за да спасят това, което може да се спаси. От пиарските им плонжове могат да се учат поколения пиари занапред.

Да вземем първия човек в държавата Борисов.

Той например не познавал Пеевски. Тоест знаел го, депутат бил, ама обикновен човек. Какво е правил след работно време, с кого го е правил, той откъде да знае. А за Божков даже не е сигурен кой е точно този човек, никога не го е виждал. Всъщност знае го, защото е прекършил гръбнака на мафията в негово лице и лани почти го арестува. Дет‘ се вика, аха да го хване, ма първо му даде паспорт да избяга в Дубай. То иначе без паспорт всеки може... Но никога не е взимал и стотинка от него. Всъщност не лъже - американците не обвиняват никого за стотинки, за милиони говорят. Ма това са детайли. Освен това, казва Борисов, американците нямаше да имат нищо, ако той не им беше помогнал. Аз, вика, отдавна работя заедно с тях по тоя случай и много хубаво си свършихме работата. От друга страна, продължава, това, което те имат не може да се докаже и не е нищо особено, а законът „Магнитски“ си е само тяхна работа, добре че и по него е работил. Не, това още не го е казал, но се хващам на бас, че до два дни ще обяви, че „Магнитски“ лично той го е написал.

Или пък Пеевски.

Той директно излезе с оправдание, че нищо от казаните неща не е вярно, а ДПС даже поиска доказателства. Някой да е виждал Делян да има нещо повече от стар опел, както пише в декларациите му? Не, нали? В смисъл Делян Пеевски по принцип кой го е виждал напоследък? Съществува ли изобщо или е холограма на американците, които чрез него искат да заробят родината ни?

За новото американско робство веднага се сети и пиарът на Божков. Той па направо си призова да се вдигнем срещу новите поробители, да ги изхвърлим от страната и да осигурим безоблачното правене на бизнес по нашия си начин.

Така че другарите американци не знам къде видяха проблеми и корупция в България. ГЕРБ отдавна им каза, че може да има усещане за корупция, но това не е същото. И за Пеевски може да има усещане, ама това не значи, че Пеевски съществува.

Какви ходове още имат обвинените? Ето няколко идеи, които биха могли да ни пробутат в следващите седмици.

1. „Не бяхме ние, то така си беше“.

2. Радев се е дегизирал първо като Божков, после като Пеевски и нарочно е подкупвал политическите лидери, за да ги злепостави.

3. Радев се е дегизирал като Мата Хари и Борисов от неудобство не иска да си признае, затова самият премиер в оставка стои зад всичко това. Целта е да спрат да го питат коя е Мата Хари.

4. Деси Радева е организирала всичко това със закона „Магнитски“, за да отвлече вниманието от белия си панталон, с който я снимаха във Ватикана.

5. Американците искат да отвлекат с глупостите си вниманието ни от истинските проблеми като квотата за черни актьори в Холивуд и джендърството.

6. Всъщност законът „Магнитски“ има руско име, защото е наречен на руснак и това е удар на руснаците. А кой ни пази от тях?

7. Задкулисието удря по честните политици и бизнесмени.

8. Пеевски не е наш – ваш е.

9. Божков не е наш – ваш е.

10. Всичко това е заговор на автомобилното лоби, което още не може да прости на Пеевски, че според данъчната си декларация кара стар опел.

11. Всичко това е заговор на автомобилното лоби, което още не може да прости на Борисов, че не кара американски автомобил.

12. Всичко това е плод на много тайни и скверни за родината интереси, но е твърде сложно за обяснение, затова нищо няма да обясняваме.

13. Северна Македония си отмъщава за това, че ѝ правим спънки.

14. Германският национален отбор по футбол е изплел цялата тая история, за да попречи на българи юнаци да спечелят европейското. Нищо, че българи юнаци така и не се класираха, то това си е част от плана.

15. Москва си отмъщава, че ѝ разбихме шпионската мрежа.

16. Става дума за една шпионска работа, но не можем да кажем нищо повече по тоя въпрос. Само трябва да знаете, че никога не сме работили за друго освен за интереса на България.

17. С тия глупости янките искат всъщност да ударят Москва и Дубай и ние по партньорска линия им помагаме.

18. Няма начин зад това да не стои Ислямска държава. Целта ѝ е да вдигне цената на дюнерите в София.

19. На Христо Иванов жълтопаветните джендърски глупости, всъщност мафията е той.

20. Какъв закон „Магнитски“, току-що кацам в България и малько забравиль бъльгарски, не знам за какво ми говорите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари