Урсула фон дер Лайен: Имаме нужда България да бъде заедно с нас

1
Днес ЕК дава зелена светлина на Плана за възстановяване и устойчивост
Днес ЕК дава зелена светлина на Плана за възстановяване и устойчивост Снимка: БНТ

Днес ЕК дава зелена светлина на Плана за възстановяване и устойчивост

Това каза председателя на Европейската комисия - Урсула фон дер Лайен, която е на посещение в България заради Плана за възстановяване, който вече има значителен напредък.

"Знам, че това е мястото, където са върховите постижения на България. Ние говорихме за това, че трябва да съчетаем върховите постижения в науката с бизнес сектора за разработване на продукти, които могат да създадат пазарна стойност. Знам, че има изключителни и иновативни проекти, конкретно - сателитната технология - там имаме големи очаквания", коментира Урсула фон дер Лайен.

Тя отбеляза, че тези иновации са изключително важни, за да бъдат запазени икономиката и обществото конкурентноспособни и устойчиви.

"Това изисква инвестиции и за това сме днес тук. Това е големият План за възстановяване на стойност 800 млрд. евро, който създадохме, за да преуформим нашия континент. Зеленият пакт е доминиращ в момента. Втората тема е дигитализацията, а третата - инвестициите. Почти 60% от Плана подкрепя зеления преход. Ние имаме нужда България да бъде заедно с нас по пътя към климатична неутралност на ЕС", каза още председателят на Европейската комисия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    ...
    Каква климатична неутралност те гони бе урод брюкселски? Тук хората се борят ден за ден за оцеляване. Здравеопазването е частен сектор, търговийка. Всички цени са драстично завишени в сравнение с европа. Всичко произведено за източна европа е с компромиси в качеството. Какви климатичности те гонят дърт проклет урод ? Вашите комплесарски еженки срещу Русия ги плащаме ние, при това на ужасяваща цена. Вън от нато и този съюз. Пазаруват ни като говеда, за хора не ни бръснат.
  • 9
    1
    Sali
    Опикана бабичка дава милиарди,за да купи хората, бабееее Господ с пари не се купува!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какви са сезоните в България?
- Агне, таратор, риба, прасе.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари