Урсула фон дер Лайен: Европа застава до Израел

0
Това е най-отвратителното нападение срещу евреи след Холокоста
Това е най-отвратителното нападение срещу евреи след Холокоста Снимка: European Commission / Facebook

Това е най-отвратителното нападение срещу евреи след Холокоста

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви днес пред израелския премиер Бенямин Нетаняху, че Европа "застава до Израел", който има "правото да се защитава" пред "жестокостите, извършени от "Хамас", предаде Франс прес.

"Това е най-отвратителното нападение срещу евреи след Холокоста", заяви тя в Тел Авив, след като посети кибуца Кфар Азза, където бойци на палестинската групировка убиха десетки цивилни.

"Мислехме, че това никога повече не може да се случи, но то се случи. Изправени пред тази неописуема трагедия, има само един възможен отговор: Европа застава до Израел. А Израел има право да се защитава", заяви Фон дер Лайен.

"Трябва да наречем зверствата, извършени от "Хамас", с истинските им имена. Това е тероризъм. Това е акт на война", подчерта тя и каза, че "единствено "Хамас" носи отговорност за случващото се".

"Знам, че реакцията на Израел ще покаже, че той е демократична държава", добави Фон дер Лайен, която пристигна в Израел заедно с председателката на Европейския парламент Роберта Мецола.

Тя отбеляза, че през последните дни е поддържала контакти с краля на Йордания Абдула Втори и с египетския президент Абдел Фатах ас Сиси.

"Дойде моментът да работим в още по-тясно сътрудничество с Израел и страните от региона за стабилност и срещу тероризма", каза Фон дер Лайен. Тя призова "много внимателно да се следят онези, които имат изгода от продължаването на конфликта в Близкия изток, като Иран и Русия".

Председателката на ЕК също така изрази загриженост, че антисемитските инциденти в Европа "отново се увеличават".

"Дойдохме ... за да изразим нашата солидарност след най-отвратителните нападения, на които вашата страна стана свидетел от поколения", заяви Роберта Мецола на среща с израелския президент Ицхак Херцог.

"Знам, че можем да работим заедно, за да се справим с хуманитарните последици от това, пред което сме изправени", добави председателката на ЕП.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    Стоян
    Заставала Европа,кифла тъпа,евреите са долни лицемери,с право Хитлер ги е убивал,прави са мюсюлманите,много им е дошло,от тези крадци и боклуци...умрели малко еврейски боклуци,голямо чудо..
  • 5
    1
    ...
    Ти недей еднолично да се изказваш зад какво застава европа, защото десетки милиона мюсулмани, които поканихте и отглеждате не са хич с вас. Да не окупират набързо центъра на брюксел, да се насерете и да се извиняваш на тях за приказките си.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари