Uriah Heep "взриви" сцената в Каварна! Днес забиват в Русе

0

Фенове на рока от цяла България и Румъния изпълниха площада в Каварна за концерта на легендарната английска хард рок банда "Юрая Хийп" ("Uriah Heep").

Музикантите буквално взривиха сцената с изпълненията, както на вечните си хитове, така и на парчета от най-новия си албум, информира ТОП НОВИНИ.

Вечерта на Гергьовден площад „Защитата на Каварна” почерня от многобройните фенове на рока, дошли от различни краища на България, а също и от съседна Румъния, за да чуят легендите. Сред публиката имаше и испанци. Правеше впечатление голямата възрастова разлика – от хора в пенсионна възраст до невръстни деца, които се събраха в Каварна за почти двучасовия концерт на групата. Имаше цели фамилии – от малките деца, родителите им и техните баби и дядовци, основно от Каварна, Добрич и Варна.

Стотици пяха заедно с вокала Бърни Шоу, съоснователя на "Юрая Хийп" през 1969 г. и законен собственик на името на групата Мик Бокс, пианиста Фил Ланзън, барабаниста Ръсел Гилбрук и бас китариста Дейвид Римър. Раздаването на музикантите бе максимално. Те изпълниха емблематични парчета от периода 1971-1972 г., като Easy Livin, култовия хипарски химн July Morning, Rain, Lady in black, Sympathy – 1977 г., както и други от периода на 70-те и 80-те години на миналия век, но и парчета от последния си албум The Outsider (2014 г.) като The Law, The Outsider, Can't take that away и One Minute.

След последното парче, публиката не ги остави да слязат от сцената и ги извика на бис, след което именитите музиканти отново взривиха сцената.

Концертът завърши с продължително светлинно шоу с фойерверки. Дори изморените от раздаването на сцената членове на „Юрая Хийп” изгледаха с интерес зарята. Краят на пиротехническото шоу, което бе и финал на концерта и на Празника на Каварна, бе посрещнат с бурните аплодисменти на многобройната публика на площада. 

Музикантите бяха настанени в голф комплекса „Лайтхаус”. Престоя си те използвали, за да поиграят голф на игрищата „Лайхаус” и „Тракийски скали”, а заключението им, както Topnovini.bg вече съобщи, е  че никъде другаде няма толкова добри условия за практикуване на този спорт.

Мик Бокс и компания много са харесали и червените вина от региона. Те са категорични, че ще отнесат от българския еликсир със себе си, тъй като е с уникален вкус и са във възторг от качествата му.

Концертът на групата в Русе е днес, от 20:00 часа в "Булстрад Арена".

Пожелаваме ви да "избухнете" с любимите рок парчета и да остане незабравим спомен от купона на рок бандата на русенската сцена.

Източник: ТОП НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари