Ураганният вятър в София взе жертва

0
Мъж почина след като дърво падна върху автомобила му
Мъж почина след като дърво падна върху автомобила му Видео: NOVA

Мъж почина след като дърво падна върху автомобила му

Мъж загина в София при инцидент в резултат на силния вятър. Това съобщиха от МВР.

В следобедните часове днес във Второ РУ е постъпил сигнал за инцидент на столичния бул. „Илиянци“. Според първоначалната информация от силния вятър дърво е паднало върху движещ се по пътното платното лек автомобил, в което пътували мъж и жена.

На място е починал 65-годишният мъж, а съпругата му е в тежко състояние. Тя е откарана в болница за оказване на медицинска помощ. Временно движението по бул. „Илиянци“ е спряно в двете посоки.

Мястото на инцидента и към този час остава блокирано от полиция, информира БТА.

Пред медиите директорът на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ към Столичната община Красимир Димитров каза, че на мястото на инцидента е бил кметът на София.

Димитров допълни, че започва оглед за опасни тополи в целия район. В същото време от понеделник ще бъдат изрязвани опасни дървета.

По думите му тази дейност се извършва с вишка, което при силен вятър прави дейностите опасни.

Времето в София остава със силен вятър. В същото време над 170 снегорина са в готовност да се включат, каза още Красимир Димитров.

Във връзка със силния вятър днес в София екипите на дирекция „Аварийна помощ и превенция" са реагирали на 18 сигнала, съобщиха по-рано днес от пресцентъра на Столичната община. Те са за паднали клони на дървета, строителни огради, ламарини и рекламно-информационни елементи от билбордове. Аварийните екипи са на терен и извършват обходи.

През деня е обявен жълт код за вятър в столицата с очаквани пориви между 20 и 24 м/с.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари