Ураганът "Хенри" връхлита САЩ

0
Очакват се наводнения, на места започна евакуация
Очакват се наводнения, на места започна евакуация Снимка: The New York Times

Очакват се наводнения, на места започна евакуация

Жителите на Източното крайбрежие на САЩ бяха призовани да се подготвят за една от най-мощните бури през последните години, предава BBC, цитиран от Фокус.

Тропическата буря Хенри, която се очаква да удари Лонг Айлънд и южните части на Нова Англия в щата Ню Йорк в неделя, отслабна степента на ураган.

Официални лица обаче казват, че заплахите за региона остават големи. В някои части на щата Ню Йорк е обявено извънредно положение, тъй като се очаква вятър със скорост до 120 км/ч и проливни дъждове.

В събота - когато бурята първоначално беше достигнала нивото на ураган - администраторът на Федералната агенция за управление при извънредни ситуации Дийн Крисуел каза пред CNN, че „дори и да не стигне до сушата като ураган, тропическите ветрове и бурята могат да причинят значителни щети“.

Ще има прекъсвания на електрозахранването, ще има повалени дървета и дори след като бурята отмине, заплахата от падащи дървета и клони все още ще съществува“, добави тя.

Около шест милиона души, живеещи в близост до брега в части от Лонг Айлънд, Кънектикът и Масачузетс, са получили предупреждения за опасно време, а повече от 36 милиона души в големи части на Южна Нова Англия, както и Ню Йорк и Ню Джърси са получили предупреждения наближаващата тропическа буря

Губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо обяви извънредно положение за Лонг Айлънд и Ню Йорк, както и за други части на щата, като умолява жителите: „Моля, приемете тази буря сериозно“.

Масачузетс затвори своите паркове и плажове до понеделник, съобщиха от кабинета на губернатора Чарли Бейкър.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари