Управителят на приюта в Русе отговори на обвиненията за извършени нарушения

8
Има неразбиране за начина на функциониране и дейността на Центъра за временно настаняване на бездомни лица в Русе, заяви Георги Михов
Има неразбиране за начина на функциониране и дейността на Центъра за временно настаняване на бездомни лица в Русе, заяви Георги Михов Видео: Кис 13

Има неразбиране за начина на функциониране и дейността на Центъра за временно настаняване на бездомни лица в Русе, заяви Георги Михов

Така управителят на приюта Георги Михов отговори на твърденията на бивш потребител на услугата за нарушаване на вътрешните правила и липсата на достатъчно обслужващ персонал, цитиран от Кис 13.

В приюта за бездомни хора се предоставя подслон и храна, тъй като е базисна, а не специализирана услуга. Случва се обаче там да попадат трудноподвижни и дори парализирани хора, които трябва да бъдат настанени някъде, обясни управителят на центъра Георги Михов.

Като делегирана от държавата дейност, приютът в Русе има разписан препоръчителен и задължителен персонал, който не включва медицинско лице и санитарен екип.

Затова, на доброволен принцип, потребителите в приюта участвали в различни дейности включително и при обслужването на хората, които са на легло.

При смъртен случай в приюта се действа по строго разписана процедура, която може да отнеме часове, но не и дни, както твърди бившият потребител, обясни още Георги Михов.

Във връзка с репортажа на телевизията по сигнал на гражданин относно условията за пребиваване в Центъра, Община Русе е възложила проверка. Оттам уточняват, че за последната една година не са констатирани нередности в приюта и към местната администрация не са постъпвали оплаквания или жалби за условията на живот там.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    10
    Христо
    "управител" пияница
  • -3
    9
    Ддр
    Съгласен съм с управителя ! А тези долу, които го оплюват в живота са големи нещастници !!!
  • 7
    8
    ???????
    Януари месец специално се обясняваше, че се предлагат и здравни грижи там, пък без медицинско лице???
  • 5
    7
    Бай Мустафа
    Вярно че сладурчето е брадясал ама така ще дращи приятно. Важното е дупенцето да лъщи. :)
  • 12
    6
    Спонсор
    Тия, дето стават, отдавна са в чужбина! А тоя, бившия, деца няма ли? Къде са им жилищата на" бездом ните"? Кикито ли им ги взе?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари