Университетски марш тръгва от Русе в пет лъча из България

3
Проявата е посветена на  75-годишния юбилей на Русенския университет
Проявата е посветена на 75-годишния юбилей на Русенския университет

Най-мащабната и значима спортна проява, посветена на 75-годишния юбилей на Русенския университет, започва на 25 юли.

В Университетския спортно-туристически марш, организиран и провеждан под патронажа на ректора на университета, чл.-кор. проф. д. т. н. Христо Белоев, ще се включат 75 студенти, преподаватели и други членове на академичната общност.

Под мотото „75 години към върховете на знанието, науката и прогреса“, в период от два месеца, участниците ще осъществят уникално премиерно петлъчово прекосяване на БългарияМаршрутите включват северната (устието на р. Тимок), източната (нос Шабла), западната (до вр. Връшка чука) и южната (вр. Вейката) крайни географски точки, географския център на страната, градовете с разкрити филиали на Русенския университет – Разград, Силистра и Видин, родното място на патрона на университета – град Трявна, скални масиви, пещери и др.

Преминаването на маршрутите ще стане пеша, с бягане, с велосипеди, с лодки по реки и водни пещери, с катерене по скали, с автомобили с рекламна визия – с надписи, банери, стикери, озвучителни уредби, национални знамена и флагчета, флагове „Да пазим природата, за да ни има“. Ще се организират срещи на участниците във Видин, Разград, Силистра и другаде в страната с лидери на студентски, спортни и туристически организации, клубове и др., с представители на медиите, с цел популяризиране на Русенския университет като значима регионална и национална образователна и научноизследователска институция - неразделна част на европейското образователно и научно-изследователско пространство.

Припоняме, че през 2020 година СТПД „Академик” инициира разнообразни прояви, събития и дейности по случай 75-годишнината на Русенския университет „Ангел Кънчев”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари