Уникалните снимки на българка в традиционна носия взриви социалните мрежи

0

В групата за български народни танци, която стартира дейността си от 15 март тази година в катарската столица Доха, играят жители от Пакистан, Канада, Индия, Иран, Кипър и други балкански държави. Основател и ръководител на групата в Велислава Методиева от Видин, която от шест години живее в Доха и работи за правителството на Катар. Наскоро тя е участвала в проект, в който позира с народна носия от Видинския край, на фона на катарската пустиня.

Велислава е родена и израснала във Видин. В момента тя е на 39 години и живее в Доха , Катар вече 6-та година. С Ансамбъл „Дунав“ я свързва едно дългосрочно приятелство още от детските й години. „Няма значение къде се намира човек по света- традициите и корените човек си ги носи в сърцето. Това е част от мен и аз никога не бих могла да загубя своята страст към фолклора и традициите на България, които са наистина уникални“ казва тя в интервю за БНР.

В Катар е реализиран и друг подобен проект – създаването на Клуб за български народни танци. Той е отворен за цялата общност на Доха, не само за българите тук. „Катар е напредничава държава, проявяваща интерес към различните народности и култури, в това число и към много проекти в сферата на културата, така че аз със сигурност ще използвам връзките и контактите си да популяризирам българския фолклор. С други думи, това е едно хубаво начало, което се роди спонтанно и със сигурност ще има продължение“ допълни Велислава Методиева.

Вижте снимките от фотосесията:


Снимки: Мо Рамадан

Източник: Economic.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари