Унгарци за българите: България да се изхвърли от ЕС, тези животни заемат мястото на Сърбия!

1

Европейски съюз, европейски ценности, европейско семейство, европейска толерантност. Наслушахме са на крилати и приятни за ухото словосъчетания, повярвахме, че един съюз може да изглади ръбовете на националните характери, да заличи  старите вражди и митове.  Но с  набъбването на ЕС  със страни от бившия социалистически лагер, все изпаднали зад борда държави, сякаш се очерта още по-отчетливо пропастта между тях. Прегледът на форумните дискусии в унгарски сайтове  ни разкри неприятна за нас картина: „старите пушки” в съюза не гледат с добро око на по-новите членки и на засилилите се към Брюксел нови кандидати. Смятат, че ще им увиснат на шията, и ще ги лишат от така ценните еврофондове, благодарение на които и те, и ние, не сме се обявили за публична продан.    

В унгарския новинарски сайт  444.hu  се натъкнахме на статия, в която президентът Порошенко признава, че за Украйна ще бъде фатално, ако  се изчаква страната да покрие условията за членство. България е отразена със статия за телените заграждения по турската граница за възпрепятстване на нелегалната бежанска вълна.

 Ето какво пишат в Унгария за украинците:

* Приемат ли тях, значи ще приемат и  целите Балкани.

* Очакваме с отворени  обятия  1 милион безработни украинци.

* Те са почти като поляците. Според прогнозите, тази година над един милион поляци ще напуснат страната си, за да търсят работа в чужбина.

* И след това ЕС ще харчат пари за тях и все ще са им малко. Тази серия ще се превърне в приказка без край.

* Ооо, кой казва, че ако не отговарят на условията, трябва да се присъединят? Преди половин година НАТО им беше манията…Дали не са се объркали?”

*Ако отговорят на съществуващите изисквания, ще получат достъп. Но няма да е след пет години, дори да пикаят кръв.

* Утре и Казахстан може да изисква членството в ЕС. Аз не мисля, че ЕС   се нуждае от нов товар на гърба си – украинците.

* Това трябва да е някаква шега. Какви критерии ще бъдат изпълнени? Мисля, че някой от тях не е с всичкия си.

*Аз съм да се подпомогне включването на Украйна. В парламента на ЕС ще бъде скучно без  снобско-украинския юмручен бой.

 За България

* Последният път имаше една статия на икономически мигранти и те казаха, че са лекувани най-лошото в България. В Сърбия било по- хубаво. Казвам ви, България трябва да бъде изхвърлена от ЕС, тъй като тези животни заемат  мястото на Сърбия.

* Трите държави  (СРБ, BUL ROM) не са подходящи за членство в ЕС. Но българите и румънците  преувеличаха, че са в състояние на война, и в крайна сметка бяха приети.

* Бедна  периферна членка за пазар на богатите западняци…

* Много добре! Българите само правят това, което е в „интерес” на Европа, и Европа е пълна…Няма по-необразовани задници.

* Бил съм в България. Имат един град МаРко Търново…Прекрасна природа в защитената зона, наречена Странджа. Въпреки че пътят е лош ( в Турция  пътищата са страхотни!)… Имаше и много войници заради мигрантите, които се опитват да се доберат до Европа.

* Красиво място, да,  в българските села в много части на страната къщите са стари  и дървени на по 300-400 години…

………….

Както във всяко „семейство”, така и в ЕС  едни  се смятат за по-важни от другите. Добрата новина е, че все пак се интересуват от нас, наблюдават ни, макар и не винаги  с добро око. За поляците българите като че ли не съществуват.

Източник: Между редовете
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари