Унгария блокира 500 милиона евро военна помощ за Украйна

3
Унгария не е съгласна с факта, че ЕС използва Европейския механизъм за подкрепа на мира единствено по отношение на Украйна
Унгария не е съгласна с факта, че ЕС използва Европейския механизъм за подкрепа на мира единствено по отношение на Украйна Снимка: Twitter / Viktor Orbán

Унгария не е съгласна с факта, че ЕС използва Европейския механизъм за подкрепа на мира единствено по отношение на Украйна

Унгария не одобри отпускането на следващия транш от военната помощ за Украйна, предоставена по линия на Европейския механизъм за подкрепа на мира на ЕС (ЕМП), съобщи говорителят на унгарското правителство на Ройтерс.

Траншът възлизаше на 500 милиона евро, уточнява БТА. Информацията, че това ще се случи, беше разпространена ден по-рано от италианската агенция АНСА, която се позова на свои източници.

"Унгария не е съгласна с факта, че Европейският съюз, наред с други съществуващи инструменти, използва Европейския механизъм за подкрепа на мира единствено по отношение на Украйна, тъй като това не позволява да се насочат достатъчно средства за насърчаване на интересите на ЕС в други области", заявиха от кабинета на правителствения говорител.

Германският канцлер поиска регистър за щетите от войната в Украйна

Германският канцлер Олаф Шолц призова да бъде създаден международен регистър за щетите от войната в Украйна. Той направи това преди началото на лидерската среща на Съвета на Европа в Рейкявик, предаде ДПА.

По думите му е много важно да бъде създаден "регистър на щетите, който да позволи с общи усилия да бъдат описани щетите от руската военна агресия в Украйна".

"Това ще осигури основа за възстановяването на Украйна", каза той.

"Регистърът е необходимо условие, за да могат всички да работят с общи данни", заяви Шолц и добави, че той може да послужи и като база за разговори на международно равнище.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    3
    123
    Браво!
  • -1
    2
    Орбан
    Наще има да се учат от тоя - не само голям да го вадят преди избори, ами да доказват, че имат ТОПКИ.
  • 9
    1
    Аз
    Голям политик!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари