Уличен музикант загина нелепо

0
Бай Иван го познаваше всеки един човек в Пазарджик
Бай Иван го познаваше всеки един човек в Пазарджик

Познатият на всички пазарджиклии и гости на града уличен музикант Иван е загиналият при тежкия инцидент на пътя Велинград-Варвара в сряда.

Това потвърди говорителят на местната Областна дирекция на МВР Мирослав Стоянов. Мургавият самоук музикант свиреше на импровизирана тамбура, направена върху тенекия от сирене и събираше дарения от минувачите в центъра на Пазарджик, като безспорно беше атракцията на областния град с уличните си концерти. Бай Иван отишъл да повесели в сряда и гостите във Велинград-СПА-столицата на Балканите и на България и тъй като нямал пари за автобус тръгнал да се прибира на автостоп.

Колата, в която се качил обаче - „БМВ“ катастрофира на връщане от курортния град на пътя за Пазарджик малко преди село Варвара. 61-годишният Иван от село Ковачево се возел на предната седалка, когато немското возило, шофирано от 36-годишен велинградчанин, се ударило челно в идващ отсреща микробус “Форд“, собственост на столична фирма.

От насрещния сблъсък Иван издъхнал, а говорителят на пазарджишката полиция Мирослав Стоянов написа в профила си в социалната мрежа, че отишлият си така нелепо музикант ще весели със самоделната си тамбура всевишния на небето.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари