Украинският премиер: Увеличили сме стократно производството на дронове

1
Според Денис Шмигал модерните оръжия са ключ към бъдещата победа на страната
Според Денис Шмигал модерните оръжия са ключ към бъдещата победа на страната Снимка: EPA / БГНЕС

Според Денис Шмигал модерните оръжия са ключ към бъдещата победа на страната

Украйна стократно е увеличила производството на дронове благодарение на ефективни правни регулации, в чиито рамки са приети 20 закона и подзаконови актове, заяви днес по време на заседание на кабинета премиерът на страната Денис Шмигал, цитиран от Укринформ и БТА.

Министър-председателят заяви, че целта на Украйна е развитието на собствената ѝ отбранителна индустрия, основана на иновационни технологии. Според него модерните оръжия, които да поразяват противника, са ключ към бъдещата победа на страната.

На първо място говорим за развитието на Клъстер за отбранителни технологии, мащабиране на производството на различните категории дронове, средства за радиоелектронна борба и други активи, необходими за фронта. Страната извърши истинска революция в регулацията по създаване на дронове. Бяха приети 20 закона и подзаконови актове, като благодарение на тях производството се увеличи стократно. Бюрокрацията е премахната и има реална конкуренция между 200 частни компании в сферата на безпилотните летателни апарати“, заяви Шмигал.

Той допълни, че бюджетът за тази година предвижда 40 милиарда гривни (около 1,91 млрд. лева) за придобиване на дронове и че най-скорошните разработки вече променят развоя на войната.

Морските дронове парализираха вражеския флот в Черно море и гарантираха сигурността на водните логистични коридори. Само за шест години ударните ни дронове уцелиха повече от 14 000 цели, включително руска техника, средства за противовъздушна отбрана и радиоелектронна война и укрепления“, допълни премиерът.

Шмигал припомни, че на 6 февруари президентът на Украйна Володимир Зеленски нареди създаването на Сили за безпилотни системи като отделно подразделение на Въоръжените сили на Украйна.

Така потенциалът на дроновете във взаимодействието с другите типове войски ще се използва на най-високо равнище“, допълни Шмигал.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    123
    Поредния военен миротворец. Щели да унищожат врага с дроновете си. Господ да им е на помощ на тези клети нещастници. И на нас покрай тях. Голямо клане ги чака. Дунавмост и той стана пеевска медия. Набиха му обръчите да бълва психично болни фантасмагории.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари