Украинските сили са спасили отвлечения кмет на Мелитопол

0
Освободен е кметът на украинския град Мелитопол, отвлечен на 11 март от руските сили
Освободен е кметът на украинския град Мелитопол, отвлечен на 11 март от руските сили

Освободен е кметът на украинския град Мелитопол, отвлечен на 11 март от руските сили, предаде Франс прес.

В публикуван в Телеграм видеозапис се вижда как президентът Володимир Зеленски разговаря с него и казва, че е “доволен да чуе гласа на жив човек”.

“Много по-добре съм. Благодаря, че не ме изоставихте. Имам нужда от ден-два, за да се възстановя, след това съм на вашите заповеди, за да допринеса за нашата победа”, отговаря кметът Иван Федоров.

Той беше арестуван в момент, когато се намираше в кризисния център на своя град, занимавайки се с въпроси на снабдяването.

На следващия ден Зеленски се обади на своя френски колега Еманюел Макрон и на германския канцлер Олаф Шолц, искайки да помогнат за освобождаването на Федоров.

Кметът на град Днипрорудне, също в Южна Украйна, беше заловен в неделя. Отвличанията бяха осъдени от ЕС, припомня АФП.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    4
    Възмутен
    Рашистките окупатори отвличат цивилен и искат откуп! Разменят го срещу 9 пленени ДЕЦА, родени 2002-2003-та година! Е не са ли това путлерастки ИЗРОДИ???
  • 6
    3
    До 1
    Разменен е за 9 руски войника.
  • -2
    2
    xaxaxax
    видя се коя е разпиляната армия, тая дето тръгва да прави блицкриг с газки и танкове без GPS
  • 4
    1
    ...
    Искам точно описано как са го "спасили", защото ми е ужасно трудно да повярвам, как го отвличат руснаците и разпиляната гладна украинска "армия" го открива и спасява, защото си няма никаква друга работа освен да издирва точно него. Телефона ли му подслушаха , че го локализираха, как се случи това спасяване ? Лъжи и измислици от шипковия храст и босилковия стрък. Дрън-дрън ярина. Който вярва на подобен бълвоч има сериозни отклонения във фронталния лоб.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари