Украинските сили са отвоювали градове на 35 километра източно от Киев

1
Това съобщава британското министерство на отбраната
Това съобщава британското министерство на отбраната Видео: NOVA

Британското министерство на отбраната заяви днес, че украинските сили са успели да отвоюват градове на 35 километра източно от Киев, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Според министерството украинските сили „вероятно ще продължат да се опитват да отблъскват руските сили“ към летище „Гостомел“ северозападно от столицата.

От ведомството казаха, че „логистични проблеми и украинската съпротива“ също така забавят опитите на руските войски да заобиколят град Николаев в Южна Украйна в стремежа за настъпление към Одеса.

По данни на американското разузнаване вчера украинската армия е взела контрола над Херсон.

В Одеса са и специалните пратеници на NOVA журналистът Мартин Георгиев и операторът Росен Илиев, които показват всичко важно от войната в Украйна. В града постоянно има въздушни тревоги. Вчера между 15:30 до 17 часа е имало предупреждения, като всички са били съветвани да се скрият в бомбоубежища.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари