Украйна успява да удържи на руските атаки

1
Подновен беше обстрелът срещу втория по големина град Харков
Подновен беше обстрелът срещу втория по големина град Харков Видео: NOVA

Малко преди изгрев сирените в Киев отново бяха задействани

Следващите 24 часа са критични за Украйна. Това заяви президентът на страната Володимир Зеленски, предаде NOVA.

Днес се очаква да започнат и преговорите между Киев и Москва. Малко преди изгрев сирените в Киев отново бяха задействани. В продължение на няколко часа, обстановката в столицата беше относително спокойна, но сутринта се чуха експлозии. Въпреки че руските военни са на позиции само на около 30 километра от столицата, Киев остава под украински контрол.

Подновен беше обстрелът срещу втория по големина град Харков. Жилищна сграда в град Чернигов в Северна Украйна е била запалена, след като е била ударена от ракета.

„В нарушение на нормите на международното хуманитарно право, окупаторите нанесоха артилерийски удари по жилищни райони на грасовете Житомир и Чернигов”, каза украински военен.

Друг северен украински град Житомир беше ударен от ракети през нощта, съобщи командването на украинските сухопътни войски. Русия твърди, че е взела контрола върху Запорожката ядрена електроцентрала в южната част на страната.

„Руските военнослужещи напълно охраняват украинската територия край Запорожката атомна електроцентрала. Персоналът продължава работа по обслужване на обекта и контрола на радиационната обстановка”, каза руски военен.

„Не вярвам в резултата от тази среща, но нека опитат. Така че по-късно нито един гражданин на Украйна да няма съмнение, че аз като президент се опитах да спра войната, когато имаше дори малък, но все пак шанс”, каза той.

Коментар направи и ръководителят на руската делегация.

„Искам да кажа, че с всеки час, в който продължава конфликтът, умират украински граждани, умират украински военни. Ние сме безусловно заинтересовани да постигнем споразумение”, заяви ръководителят на руската делегация Владимир Медински.

На този фон се появиха съобщения от американска страна, че Беларус, която подкрепя руската инвазия, се готви да изпрати свои войници в Украйна и че това може да се случи още днес.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    русенец
    Няма съветски градове. По тази логика Кишинев е съветски, а преди това руски град, Рига също така, Вилнюс, Талин, Хелзинки. А най-съветски са Алмати, Душанбе, Тбилиси, Ереван. Все съветски градове, чисто руски. Ако беше казал сталински - щях да се съглася. По твоята логика и Виена и Прага са немски градове
  • 1
    2
    до 1
    Посочените градове са съветски, а преди това са били руски. Кога възниква държавата украйна, бе компетент? И кой я създава?
  • -3
    1
    русенец
    Браво УКРАИНЦИ!! Дори и войната да завърши неблагоприятно, вие доказахте, че сте по-мъжествени, по-силни, по-достойни от много други нации. Не случайно по време на Втората световна война, от общо 10 или колко града бяха обявени после за градове герои, три от тях са украински градове Киев Одеса Севастопол /който е украински, въпреки че е анексиран от Русия/. Ама тя и австрия беше анексирана, както и Чехословакия, но какво стана после с тези държави. А с анексатора им???
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари