Украйна се бори да си върне град Изюм

3
Вчера Русия обяви, че е "изтеглила" силите си, намиращи се "в районите на Балаклия и Изюм"
Вчера Русия обяви, че е "изтеглила" силите си, намиращи се "в районите на Балаклия и Изюм" Снимка: reddit.com

Вчера Русия обяви, че е "изтеглила" силите си, намиращи се "в районите на Балаклия и Изюм"

Украинските сили си възвръщат контрола над градове и села около стратегическия град Изюм като част от контранастъплението си срещу руските сили в Източна Украйна, съобщиха властите в Киев, цитирани от Франс прес.

"Освобождаването на части от територията в Купянски и Изюмски райони на Харковска област е в ход", съобщи украинският генерален щаб, предаде БТА. Киев обяви по-рано, че неговите войски са влезли в Купянск.

В началото на този месец украинската армия обяви за първи път контранастъпление на юг, преди миналата седмица да извърши изненадващ и светкавичен пробив на руските линии на североизток, в района на Харков.

След като обяви освобождаването на около 30 населени места в петък, украинският президент Володимир Зеленски заяви вчера, че украинската армия е завзела отново около "2000 километра територия" през септември. В днешния си брифинг армията уточни, че става въпрос за 2000 квадратни километра територия, отвоювана от руските сили през последните дни.

Вчера Русия обяви, че е "изтеглила" силите си, намиращи се "в районите на Балаклия и Изюм", за да подсили присъствието си около Донецк, намиращ се по-далеч на юг, който е една от столиците на проруските сепаратисти, припомня АФП.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    3
    до 1
    Ще поживеем и ще видим! Убеден съм, че ти най-гръмогласно ще славиш руските успехи.:) В кръвта ти е да си рая!:))))
  • 10
    2
    До долния:
    Сус, бре, мекере! Скоро такава държава „усрайна“ няма да има на картата!
  • -9
    1
    В.П.
    Айде бе петоколонници ,къде сте ? Чакаме коментари ! Рублите свършиха и вие млъкнахте ! А тракийските дружества защо мълчат? Кой ще ви води ,безплатно до Беларус !
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари