Украйна планира да съди Полша, Унгария и Словакия

0
Украйна ще предприеме реципрочни мерки срещу Полша, ако тя не вдигне забраната а внос на селскостопански стоки
Украйна ще предприеме реципрочни мерки срещу Полша, ако тя не вдигне забраната а внос на селскостопански стоки

Украйна ще предприеме реципрочни мерки срещу Полша, ако тя не вдигне забраната а внос на селскостопански стоки

Украйна планира да съди Полша, Унгария и Словакия заради наложената от тях забрана за внос на селскостопански стоки от страната, предаде Ройтерс, като се позова на украинския зам.-министър на икономиката Тарас Качка. Той е изразил тази си позиция пред в. "Политико".

По думите на Качка Украйна ще предприеме реципрочни мерки срещу Полша, ако тя не вдигне забраната. "Ще се наложим да вземем мерки и ще забраним вноса на плодове и зеленчуци от Полша", посочва министърът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -4
    4
    виктор орбан
    Орбан нарича глобална измама сделката за украинското зърно и обяснява защо: "Ние внесохме украинското зърно, когато ни убедиха от Брюксел да го пуснем по суша – Полша, Унгария, Словакия, България, Румъния, тези, които се явяваме съседи на Украйна. А за украинското зърно, което минаваше по море ни бе казано, че ще отиде в Африка, иначе там ще настане глад. Резултатът е, че ни излъгаха. Получава се, че изнасяме зърно от Украйна, но то не стига до Африка А борсите тук, в Европа, имайки по-евтино от унгарското румънското, полското зърно, не купуват нашето, а по- евтиното украинско. Бедните африкански деца не получиха от тази сделка нито един хляб. Така че, тук е налице мошеничество. Затова се борихме в Брюксел, украинското зърно да не остава тук при нас- страните от Централна Европа. На нас ни се налага да водим ежедневни битки в Брюксел, защото Брюксел просто не стои на страната на държавите-членки и народите на Европа, а представлява съвсем други интереси. Ав интереса с украинското зърно- няма европейски, няма румънски, полски, унгарски, словашки интереси, а има американски интерес.
  • -8
    3
    Отегчен
    Обичайно, в големите държави има едни агенции /често напълно неизвестни/ в които едни хора с големи глави мислят и премислят ходове с 50 ... 100 .. години напред. В Украйна очевидно тази агенцийка е била слабичка. Единственият гарант за цялостта на Украйна беше Русия. Не защото много се обичат, а защото на Русия не и трябваше член на НАТО до границите и. Ама те, хохлите решиха да играят "ВаБанк", вероятно подлъгани, може би подхлъзнати, но къде са им били "големите глави". Полша изобщо вече не крие претенциите си към земи от Украйна. Румънците са по деликатни и изчакват момента. И за чий ви беше бе украинци да си избиете населението?
  • 11
    2
    хи, хи, хи,
    Тези нали ви бяха братя бре?!? Кво се оказа - храни куче да те лае! Това и за нашите, дето украинците са им братя се отнася! Ще разберат, че няма вечни приятели, има вечни интереси!
  • 12
    1
    Ъхъ
    Ще съдите Полша, а? Както се очертава, скоро част от територията ви ще е полска, че и румънска. За руската не говорим. Че то няма да има държава Украйна, която да съди когото и да е.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари