Украйна иска от България оръжие и подкрепа за еврочленството ѝ

1
Това заяви вицепремиерът на Украйна Олга Стефанишина пред форума "ЕС среща Балканите", който се провежда днес в София
Това заяви вицепремиерът на Украйна Олга Стефанишина пред форума "ЕС среща Балканите", който се провежда днес в София Снимка: МВнР на Украйна

Украйна иска от България да предостави оръжие и подкрепа за еврочленството на страната

Това заяви вицепремиерът на Украйна Олга Стефанишина пред форума "ЕС среща Балканите", който се провежда днес в София, предава БНР.

Стефанишина заяви чрез видеопослание, че властите в Киев ще поискат оръжие от българската делегация, която трябва да пристигне утре в украинската столица.

България очаква Европейската комисия в най-кратки срокове да направи препоръка за предоставяне на Украйна на статут за страна-кандидат за еврочленство, заяви от своя страна външният министър Теодора Генчовска по време на форума.

Генчовска заяви, че Русия нарушава международното право и няма гаранции, че международният ред ще бъде запазен.

"Методите на войната и проявата на жестокост срещу украинското население, срещу деца, жени, се прави опит наистина силово да се ограничи правото на една независима държава да определя своето бъдеще, своята външна политика и политика за сигурност. Отговорността за тази война тежи на раменете на Русия".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    9
    :) Neli
    Четем се един другиго, разбира се, то иначе къде да си общуваме - в цензурираните бардаци, като ФБ ли, може и на площада,по-добре, че за там няма значение как пишем, а по-скоро - как крещим и въртим сопите !
  • 2
    8
    Нели КОЛЕВА
    До 6:Това за върховенството на закона беше ирония,явно е моя грешката,че не съм го написала достатъчно ясно.Понякога забравям,че четат мои мисли и хора,които не ме познават и обещавам да поставям нужните пунктуационни знаци.
  • 3
    7
    mmmda
    Сега и Молдовците ще го ядат мазен и неумит, че са станали магистрала за оръжие към Украйна - изобщо не разбраха какво им казаха руснаците с Украйна. И те ще изядат дървото набързо ! Наш'те "великани" ако не се спрат с простотиите си - ние ще сме следващите, Русия го може на много фронтове ! Време е народът рязко и недвусмислено да се разграничи от властващите.
  • 5
    6
    Do Neli
    Какво върховенство на закона в ЕС, бе, Нели, той Путин ги направи смешни с тяхното лицемерие като им пусна украинската орда в ЕС - без визи, без сертификати и Шенгени, да ги хранят, да им дават кухото си евро и да им отстъпват къщите си, докато "великите" западняци губят стандарта си...хахахах...до тук с лицемерната им бюрокрация, която си е жив фашизъм и колониален феодализъм. Направи ги смешни, с м е ш н и ! Много ме кефят руснаците колко умно ги натътрузиха евро-олигофрените ! България да се маха от ЕС час по-скоро, така и укрите ще се махнат.
  • 6
    5
    потресен
    До сега кухите македонци, сега и тия нагли украинци почнаха с изискванията!Ай спрете се малко, че Киро вече ептен са омота завалията и взе да минава по простотии и прежде управляващата тиква! Премиер ли си там, кво си , взимай си под ръчичка пинокио, гнома-псевдогенерал, всичката дебилна паплач,къде е гласувала за тази облачна партия + Славуца, че поне е ходил казарма и са омитайте с 200 към олигофренската ви украйна да защитавате като ви е толкова мила!! Б...хти псевдо управлението, б.хти чудото! Мислех, че по голямо дъно от герб няма как да има, ама вий избихте рибата!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари