Украйна е поразила голям руски десантен кораб и подводница в Севастопол

3
Няма да коментираме средствата за нанасяне на удара, заяви служител на украинското военно разузнаване
Няма да коментираме средствата за нанасяне на удара, заяви служител на украинското военно разузнаване Снимка: АП / БТА

Няма да коментираме средствата за нанасяне на удара, заяви служител на украинското военно разузнаване

Служител от украинската агенция за военно разузнаване съобщи, че при снощната атака срещу пристанището на Севастопол в Крим, където е базиран руският Черноморски флот, са били поразени голям руски десантен кораб и подводница, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

"Потвърждаваме, че са били поразени голям десантен кораб и подводница. Няма да коментираме средствата (използвани) за нанасяне на удара", заяви служителят.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    7
    Топ секрет
    Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са използвали британските крилати ракети Storm Shadow в мащабната атака срещу щаба на Черноморския флот на Руската федерация в Крим, съобщава ексклузивно телевизионният канал Sky News. Подводница и военен кораб бяха повредени при обстрела преди зазоряване срещу корабостроителницата в Севастопол – потенциално най-големият удар срещу руски военноморски цели от началото на войната, отбелязва медията. В Telegram се появи първата снимка от ударения от украински крилати ракети руски голям десантен кораб "Минск“ в сухия док на Севастопол. Практически цялата надводна част на плавателния съд е унищожена в резултат от удара на украинските ракети. "Минск“ е построен през 1983 година в Гданск. Двама източника – от Украйна и западна държава, разкриват, че за нападението са задействани доставените от Великобритания крилати ракети Storm Shadow. Кадри в социалните медии показаха експлозии и пламъци, разкъсващи корабостроителницата на фона на нощното небе в ранните часове на деня. Русия твърди, че срещу съоръжението са били изстреляни десет крилати ракети, като седем са били свалени от противовъздушната отбрана. Силите на Москва твърдят също, че са осуетили и атака от три безпилотни катера. Украйна потвърди, че е ударила руски военноморски цели и пристанищна инфраструктура в град Севастопол, но не поясни точно как. Обединеното кралство предостави ракети Storm Shadow на ВСУ по-рано през годината. Те могат да бъдат изстрелвани от украински самолети с обсег на действие над 240 километра. Франция също снабди украинската армия с крилати ракети. "Беше Storm Shadow“, уверява един от източниците на телевизията. Министерството на отбраната в Лондон все още не е коментирало информацията.
  • 2
    6
    никого
    не съживявам, прочети назад и ще видиш колко пъти го потапят и той пак си плава! BTW, случайно да знаеш колко кораба има в ВМФ на Украйната?!?
  • -2
    5
    До 4
    Ти с още малко въображение ще съживиш и Сталин в боя...
  • 0
    4
    стига бе,
    Да не са ударили за четвърти път „Адмирал Макаров“?!? Щото след всяко потапяне или тежко повреждане той се появява и мята по някой Калибър, сега може да им пусне два! ;)
  • 2
    3
    русенец
    То миналата година Украинските войни бяха завладели хабаровския край и бяха обградили Владивосток. Защо да не им вярвам, че са потопили няколко катера, две ядрени подводници, самолетоносач и каравана на фирма за дюнер? А защо тези храбри и всепобеждаващи мъже започват да мобилизират и жените си? Бе истината е, че докато фон дер Лайнен не ви абортира до крак, няма да мирясате с простотиите си.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари