Уилям Браудър: Ужасно е държава-членка да има лица, замесени в корупция, и да няма последствия

1
Когато ви включат в списъка със санкции на САЩ, нито една банка не иска да има работа с подобен човек, каза основателят на закона "Магнитски"
Когато ви включат в списъка със санкции на САЩ, нито една банка не иска да има работа с подобен човек, каза основателят на закона "Магнитски" Видео: NOVA

Когато ви включат в списъка със санкции на САЩ, нито една банка не иска да има работа с подобен човек, каза основателят на закона "Магнитски"

Уилям Браудър е в основата на закона „Магнитски”. Той е бил един от най-мощните бизнесмени в Русия. Разкрива финансови измами, заради което е екстрадиран от Русия. Оцелява в десетки опити за убийство. Пише книги и прокарва глобалния закон „Магнитски” на името на адвоката си, който умира мистериозно в руски затвор, след като дава показания в Русия за финансовите машинации, които неговия клиент разкрива.

„Има 35 държави, които прилагат закона „Магнитски”. С течение на времето ще виждаме все повече такива пакетни санкции (както за България от САЩ и от Великобритания). Сега, когато Великобритания не е член на ЕС, те могат да санкционират лица от страни на ЕС”, каза Браудър по NOVA.

За да приложи ЕС закона „Магнитски”, трябва да има единодушно решение на всички държави членки. България като член на ЕС на теория може да наложи вето на тези санкции, каза Браудър.

„Когато ви включат в списъка със санкции на САЩ, нито една банка не иска да има работа с подобен човек. Ако банката преведе сумата от сметките на такова лице, те носят отговорност за три пъти по-голяма сума. Банките или замразяват, или затварят сметките. Човек се оказва в ситуация на международен финансов парий”, обясни бизнесменът.

Запитан за лицата, санкционирани по втория списък „Магнитски”, сред които са и бивши министри – на финансите и на енергетиката, той отговори: „Не знам подробности за тях, не съм експерт какви са им престъпленията или защо са санкционирани”.

На въпрос: „Ако финансовият министър на една държава е корумпиран, какво говори това за премиера”, той каза, че това повдига сериозни въпроси за интегритета на българската финансова и правна система. „Смятам, че всеки ще следи отблизо как ще постъпи българското правителство. Ужасно е държава-членка да има лица, замесени в корупция, и да няма последствия”, заяви Уилям Браудър.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    4
    до дс
    ами има едно нещо, дето му се вика римско право, ама ти явно си от много умните с iq колкото номера на обувките ти! съд не ни трябва, правим тричленка и почваме като през комунизма! ама как само ви личи на пребоядисаните, направо светите!
  • 3
    3
    Дс
    Само идиоти като вас долните могат да повтарят като папагали няма доказателства.Като няма 1 осъден за корупция означава ,че няма корупция?Тъпунгери
  • -5
    2
    Този момък за фащ ли хортува?
    Щото там няма, бе, няма корупция! Някакъв си хънтер, мънтър бидон - а, не, верно, че май има това-онова, на е наше момче! Боже, активирай го тоз Йелоустон, че бактън вече! Анадънму?😀
  • -6
    1
    хубаво
    ама олеквате без представени доказателства! това вашето звучи - сестра ти е курва и толкова!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари