Уеб платформа на Русенския университет подпомага предприемачите

3
Целта на новия онлайн портал е да популяризира социалните предприятия
Целта на новия онлайн портал е да популяризира социалните предприятия

Целта на новия онлайн портал е да популяризира социалните предприятия

​Новият онлайн портал https://comenter.eu/, разработен от екип на Русенския университет „Ангел Кънчев", има за цел да популяризира социалните предприятия, които по своите характеристики се доближават до кооперациите, и да насърчи по-широкото им разпространение с помощта на специално създадени инструменти - профил на предприемаческите компетенции, необходими за стартирането на предприятия в полза на местната общност, програма за обучение за развитието на нужните ключови умения, канава на бизнес модел и бизнес план.

Уеб платформата е създадена като част от социалнозначимия проект„ComEnter&RC - Предприятия на общността и отговорно гражданство за младежите и жените", финансиран по Програма „Еразъм +", който адресира споделените местни потребности посредством участието на гражданите в процесите по планиране, финансиране, производство, изпълнение и използване на резултатите от дейността на предприятия в полза на общността.

Основната идея на проекта е чрез този тип организации в обществен интерес да започне процес на ревалоризация на общите блага (в т.ч. в областта на околната среда, културата, изкуството, образованието, социалната дейност, селското стопанство, туризма и др.), да се вдъхне нов живот на по-слабо икономически развитите и обезлюдени населени места и райони, да се подпомогне устойчивото развитие, да се приобщят всички групи от обществото към споделената кауза и да се създадат нови продукти, услуги и/или работни места, които да генерират ползи за цялата общност.

Разработеният в рамките на проекта инструментариум е свободно достъпен от онлайн платформата на всички езици на партньорите в проекта, в т.ч. на български, английски, италиански, испански, френски и португалски.

За повече информация:

https://comenter.eu/ и https://www.facebook.com/ComEnterErasmus

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    3
    Предприемач
    Безполезно, в най-добрия случай.
  • 3
    2
    Григо
    Кой е Азиатският гений? Европейски пари хвърлени на вятъра и усвоени от номенклатурата.
  • 4
    1
    Поредното
    Безсмислено и кухо творение на група от активно усвояващи средства по различни програми. Отново азиатският гений ли му е ръководител? Той е специалист по всичко.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари