Учителските заплати скачат от 1 януари

3
Стартовата минимална основна заплата на учителите става 1853 лева
Стартовата минимална основна заплата на учителите става 1853 лева

Стартовата минимална основна заплата на учителите става 1853 лева

Учителските заплати ще бъдат увеличени с 8.4 процента от 1 януари. Това става по силата на новия Колективен трудов договор, който беше подписан от министъра на образованието Галин Цоков и синдикатите.

След увеличението стартовата минимална основна заплата на учителите става 1853 лева. Същият е размерът и за всички останали педагогически специалисти: ресурсни учители, възпитатели, ръководители на направления, информационни и комуникационни технологии, логопеди, психолози, педагогически съветници и други.

Минималната основна заплата за старши учителите и старши възпитателите става 1911 лева, а за главните учители и главните възпитатели - 1985 лева. Директорите ще получават най-малко 2257 лева основно възнаграждение, а заместник-директорите - 2088 лева, информира БНР.

В новия Колективен трудов договор се повишават работните заплати и на непедагогическия персонал. За ръста на възнагражденията на педагозите са осигурени близо 290 милиона лева от Държавния бюджет. Новият Колективен трудов договор е подписан от просветния министър Галин Цоков, синдикатите в сферата на образованието и Сдруженията на училищните директори.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    4
    ptica
    "скачат"? Скача майка ти, неграмотно изчадие. От къде, Господи, се нароиха такива?
  • 3
    3
    Димитрова
    Ами станете вие учители тогава 😆
  • 2
    2
    Лора
    Пак ли,пари искат!Нищо не става от тях,на шест часа работят,и пак ги мьрзи,особено в детските градини,са толкова тъпи и мьрзеливи,дебелани прости,не се мьрдат,,за нищо не стават.децата са мрьсни,не вчесани,пьлни боклуци
  • 13
    1
    Софи
    Тези даскали са дебилни и прости,че и заплатите им вдигат,мьрзеливи и дебели,не се мьрдат,децата нищо не знаят,какви заплати. Бе,срамота!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари