Учителка от Шумен почина от COVID-19

0
С коронавирус е и сестрата на починалата, също учителка в гимназията
С коронавирус е и сестрата на починалата, също учителка в гимназията

С коронавирус е и сестрата на починалата, също учителка в гимназията

Учителка от Професионалната гимназия по обществено хранене и химични технологии "Асен Златаров" в Шумен почина в интензивното отделение на МБАЛ - Шумен след усложнения от COVID-19.

Новината съобщи директорът на учебното заведение Веселин Тодоров, цитиран от "Монитор". С коронавирус е и сестрата на починалата, също учителка в гимназията, но нейното състояние е относително добро.

"Четири са до този момент случаите на учители с положителен тест за коронавирус. Един оздравя, но колежката нямаше този късмет." - разказа през сълзи Тодоров. 49-годишната Людмила Иванова и сестра ѝ Ивелина, на 46 са завършили "Специална педагогика" и двете работели с деца със специални образователни потребности в гимназията. По-миналия петък се почувствали зле, имали температура и кашлица.

"Дойдоха, казват ми г-н директор, заминаваме на изследване". Това станало на 16 октомври. На 20-и Людмила влязла в болница, там състоянието ѝ се влошило и в събота я свалили в интензивното отделение. В неделя вечерта въпреки медицинските грижи починала.

"Сестра ѝ е под карантина в къща в село близо до Шумен, вчера ходих да ѝ занеса храна, защото нямат други близки, родителите им са починали.Ивелина е по-добре, Людмила е прекарала заболяването по-тежко, защото имаше и съпътстващо заболяване диабет." - обясни Тодоров. В училището са в очакване на заповед на просветния министър Красимир Вълчев, която да даде възможност на директорите да "затварят" училищата и обучението да преминава в електронна среда. Междувременно Веселин Тодоров е информирал началника на инспектората и областния управител, директора на РЗИ. Сутринта в 8.30 екип на РЗИ - Шумен е бил в гимназията, съставил е констативен протокол и е дал устни предписания. В четвъртък цялото училище ще бъде дезинфекцирано. Кабинетите на четиримата учители с положителни резултати са затворени и в тях никой не е влизал.

Към момента в гимназията няма ученици с положителни резултати. Двама младежи са под карантина заради положителните тестове на членове на семействата им.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари