Учители подеха онлайн петиция срещу връщането в клас в Пловдивско

1
Те са за обучение в електронна среда
Те са за обучение в електронна среда

Онлайн петиция против връщането на учениците в клас в Пловдивска област събира поддръжници в социалните мрежи.

Подета е от група, която назовава себе си Обединени учители, пише Марица. Те са за обучение в електронна среда заради рисковете, които създават присъствените занятия в условия на пандемия.

Стремглавото увеличаване на броя новозаразени лица през последните седмици, броят на смъртните случаи, както и липсата на медицински персонал, е причината за силното безпокойство на нас, учителите, по повод завръщането по график в учебните заведения в Пловдивска област – гласи текстът на петицията. - Самият факт, че се провеждаше обучение от разстояние в електронна среда, когато броят на заразените беше доста по-малък, е доста красноречив. Във време, когато страните в Европа започват една по една за затварят всичко до самите си граници, ние сме заставени да работим в закрито пространство със стотици деца, от които немалка част не осъзнават сериозността на заразата. В момент, в който се призовава за спазване на физическа дистанция, връщането в час на хиляди ученици, поставя в риск всички нас.

Графиците, изготвени от МОН и РУО, са абсолютно неефективни – учениците ще посещават училище по график, а учителите ще сме там постоянно. Това няма да доведе до ограничаване на заразата, а напротив. Онлайн обучението до момента дава положителни резултати и според нас е излишно връщане по класните стаи в такъв критичен момент“.

Учителите изтъкват като проблем и ниската техническа обезпеченост, която предлагат училищата. Според тях това няма да позволи да провеждат часове едновременно с учениците, които са в клас, и с тези, които са избрали обучението от разстояние в електронна среда. „Техниката по училищата масово е остаряла и не може да осигури провеждане на часа дори от задоволително качество“, категорични са преподавателите.

Те добавят, че ниският процент на заразени ученици е резултат от липсата на тестване при тях.

Призоваваме за разум и за запазване на живота на учители, ученици и техните семейства!“, апелират инициаторите на петицията.

До момента са я подписали над 400 поддръжници.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари