Ученици от "Дойче шуле" пяха на една сцена с Маги Джанаварова и Васил Петров

0

С празничен концерт в „Канев център”, преподавателите и възпитаниците на "Дойче шуле" – Русе отбелязаха Деня на Европа. Сред официалните гости на събитието бяха кметът Пламен Стоилов и зам.-кметът по Европейско развитие Страхил Карапчански.

Г-н Стоилов приветства всички участници и гости на концерта. Той подчерта, че СОУПНЕ „Фридрих Шилер” е сред емблемите за качествено образование не само в Русе, а и в страната. Г-н Стоилов призова неговите възпитаници да продължат да бъдат достойни пазители на европейските ценности и носители на свободния дух на Русе. Той им пожела да продължат да следват мечтите си и да бъдат двигател на Възраждането на Русе.

На традиционния празничен концерт на гимназията, учениците имаха възможност да се изявят заедно с популярни изпълнители на една сцена. Това бяха гласовете на „България си ти!“ – джазменът Васил Петров и Маги Джанаварова. Наред с талантите си в областта на пеенето, танците и илюзионното изкуство, възпитаниците на "Дойче шуле" демонстрираха и добро ниво на владеене на немски език.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари