Ученици на най-голямото училище в региона почетоха паметта на Левски

0
Ученици на най-голямото училище в региона почетоха паметта на Левски
Снимка: Дарик

С традиционната церемония в двора на СОУ „Васил Левски”, посветена на живота и делото на Апостола на Свободата, днес бе почетена паметта му.

Възпитаници на най-голямото училище в региона бяха подготвили програма, свързана със заветите, оставени ни от него. Кратко слово на директора на гимназията Галин Ганчев маркира най-важните моменти в живота на Левски – от приемането на монашеството, през създаването на революционните комитети, до саможертвата му.

Заместник областните управители на Русе Милена Хинкова и Айлян Карамехмедова също почетоха паметта на Апостола на българската свобода. В обръщението си към учениците и техните преподаватели Хинкова припомни завета и мечтата на Левски за чиста и свята република и отбеляза, че наш дълг е да помним образа му, делата му и причината, заради която се е жертвал. В различните етапи на живота ни по различен начин разбираме и откриваме смисъла в действията на Васил Левски, но винаги трябва ги да помним, каза още Хинкова.

Отец Георги от храм „Св. Възнесение” отслужи заупокойна молитва в памет на Апостола.

В края на церемонията ученици поднесоха венци от името на областна администрация и на кмета на Русе. След това по традиция това сториха и момичетата и момчетата от Студентски съвет към Русенския университет „Ангел Кънчев“.

Пред паметника на Васил Левски бяха положени десетки цветя в знак на почит.

Както вече съобщихме, по-късно днес, от 17:00 ч. в храм „Св. Николай Чудотворец“, ще се проведе панихида в памет на Апостола. От 17:30 от площад „Хан Кубрат” ще тръгне факелно шествие, което ще завърши пред Паметника на Свободата. Организатори са младежите от „Велика България”, ВМРО-Русе и НЧ ,,Гоце Делчев 2009”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари