Ученици спасиха жена от сигурна смърт

0

Пореден случай на проявена смелост от ученици беше отличен от полицията.

Ден след като двама 16-годишви от Бургас бяха наградени от МВР за това, че спрели обирджия, петима гимназисти от Кърджали получиха благодарствени писма от Щерьо Милчев, началник на РУ Кърджали за проявено геройство и човещина, сподели 24rodopi.com.

Денис Рамадан и Айлин Мустафа от 12 клас, десетокласникът Джанан Юсуф и деветокласничките Наджие Мехмед и Мехрибан Тахир се притекли на помощ на възрастната жена, в чийто апартамент избухнал пожар. 90-годишната кърджалийка е нямала шанс без намесата на младежите. Те я спасяват като я извеждат от помещението преди да пристигнат огнеборците.

Инспекторът в Детска педагогическа стая Вяра Алексиева пожела на учениците от СУ „П. Р. Славейков“да запазят завинаги топлина в сърцата си и да я предават на своите връстници. Тийнеджърите получиха благодарствени писма, в които бе написано: „Вашата постъпка е достойна за уважение и пример! Полицейските органи разчитат на повече граждани с будна съвест и съпричастни към ежедневната ни дейност, като Вас!”.

90-годишната жена е нямала шанс без намесата на младежите. Те излизали от училище, когато видели пушека и чули вика за помощ. Без да се замислят дори, се втурнали към последния етаж на жилищната сграда. За да достигнат до пострадалата жена, Денис трябвало да разбие вратата, после изключил тока, изгасил огъня и заедно с момичетата извели от апартамента жената.

Източник: 24rodopi.com
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари