Ученици откриват изложба в лечебно заведение в Русе

0
Идеята на експозицията е фотосите да са част от лечебната терапия на пациентитe / Снимката е илюстративна
Идеята на експозицията е фотосите да са част от лечебната терапия на пациентитe / Снимката е илюстративна

На 1 ноември, от 15:00 часа, в Специализираната болница за активно лечение за пневмо-фтизиатрични заболявания в Русе, позната като Тубдиспансера, ще бъде открита изложба с фотографии на русенски ученици.

В продължение на месец и половина, 16 момичета и момчета от 10 до 12 клас, участваха в курс по фотография за начинаещи, ръководен от фотографа Александър Карчински. Обучението се реализира по проект „Подобряване на визуалната култура чрез фотография”, финансиран от Общинска фондация „Русе – град на свободния дух” и BH – социален проект на Еконт по програма „Знание и растеж“.    

Темите на курса са включвали: устройство и настройки на фотоапарата, създаване на композиция, практически упражнения с професионална фотографска техника, обработка на снимки. Визуалното въздействие на кадрите също е било важен акцент от обучението.

Проектът има за цел да развие визуална култура у младите хора, да ги стимулира да търсят красотата в живота и да я създават.

В края на курса учениците са направили собствени снимки, които утре ще бъдат представени в Тубдиспансера.

Идеята на експозицията е фотосите да са част от лечебната терапия на пациентитe, удовлетворявайки нуждата им от хармония и позитивно настроение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари