Ученици от Сливо поле станаха пожарникари

2

Учениците от „Детско полицейско управление“ гостуваха на огнеборците от районната противопожарна служба

Учениците от IV-a клас от СУ „ Св. Паисий Хилендарски" в гр. Сливо, които се обучават по програмата „Детско полицейско управление", днес гостуваха на огнеборците от районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ в града. Там заедно с инспектор детска педагогическа стая Бисерка Донева и полицейски инспектор Сашо Иванов от Районно управление - Сливо поле, учениците присъстваха на урок на тема „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“, който е част от утвърдения годишен план от програмата на ДПУ.

Началникът на РСПБЗН - Сливо поле главен инспектор Иван Иванов и неговите колеги запознаха децата с интересната си, но и много трудна професия, като им припомниха колко е важно да спазват правилата за безопасно поведение - когато са у дома, когато играят навън или са в училище. Пожарникарите разказаха на учениците и за основните правила за действие при извънредни ситуации, пожари, бедствия и т.н.

Разбира се най-интересната част за децата бе демонстрацията с пожарен автомобил и запознаването им отблизо със специализираната техника и оборудване на огнеборците. Всяко от децата, по един или друг начин, имаше възможността да влезе в ролята на пожарникар.

На раздяла в края на урока младите полицаи и служителите на пожарната си пожелаха отново да се срещат, но все по такива хубави поводи.

Националната програмата „Детско полицейско управление“ е инициатива на Министерството на вътрешните работи, а реализирането ѝ е дело на междуведомствена експертна работна група, в която участват представители на МВР, Министерствотона образованието и науката, Министерството на правосъдието, Българския младежки червен кръст, Българската православна църква, Българският туристически съюз. Идеите и темите са дългосрочни и са предназначени за двугодишно извънкласно обучение на деца от началните и прогимназиалните класове. В обучителния процес участват служители от структурите на „Охранителна полиция“, „Криминална полиция“, „Пътна полиция“, психолози от психологическите лаборатории на МВР, експерти от Българския червен кръст, Българския младежки червен кръст, Българския туристически съюз и други партньори.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Цист Булгарин
    За съжаление цисти мюслита, жипсита и арабско-родени ще управляват земите на Хан Аспрух. Нека се дигнем булгаристанците и изметем всякакви нечисти мюслита от пределите на Велика Булгаристаница. Да започнем на 29.10.2023 с арабското недоразумение Бееееееенчо.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари