Ученикът, задържан за бомбени заплахи, остава 15 дни в дом за временно настаняване

0
Бащата на момчето твърди, че не е знаел, че синът му е изпращал имейли със заплахи за бомби
Бащата на момчето твърди, че не е знаел, че синът му е изпращал имейли със заплахи за бомби Снимка: NOVA

Бащата на момчето твърди, че не е знаел, че синът му е изпращал имейли със заплахи за бомби

15-годишният ученик от Пловдив, задържан вчера при специализирана акция на ГДБОП за подадени сигнали за бомби в училищата, днес беше настанен с прокурорско постановление в Дом за временно настаняване на малолетни и непълнолетни. Момчето ще остане в дома за срок от 15 дни. На този етап спрямо него няма повдигнато обвинение, обяви адвокатът му, който ще обжалва мярката за настаняване в дома, предаде NOVA.

Бащата на момчето Хамид Шехаб твърди, че не е знаел, че синът му е изпращал имейли със заплахи за бомби:

"Даже ние винаги говорим си с него, викаме му недей да се месиш с тези работи, той учеше компютри в училището, той е отличник в училището, детска работа".

Днес на майката на момчето беше връчено прокурорско постановление за привеждането на момчето в Дом за временно настаняване за малолетни и непълнолетни при МВР. Тя отказа коментар. Адвокатът на ученика заяви, че тази мярка се прилага за деца, върху които няма родителски надзор.

Ангел Дунков - адвокат на момчето: "Не бива така да се процедира, няма да има повдигнато явно обвинение на този етап, но всичко това е една превантивност и винаги се случва в Пловдив. Не е коректно, не е справедливо".

Разследващите стигнаха до момчето след проследяване на канал в Телеграм, който сега е блокиран от ГДБОП. Установен беше е негов съученик, който му е помагал.

Другият задържан вчера за бомбените заплахи - 23-годишен мъж остава в ареста. Той вече е обвинен за подаден сигнал за бомба в Гимназията по транспорт в Пловдив. Според адвоката му Йордан Давчев той не е звънял на 112 от уличен телефон:

"По това време, за което го обвиняват, тъй като сочат точен час, той твърди, че си е бил вкъщи. Той е борец, спортист - професионален и това му е заниманието".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари