Ученик стреля по тролейбус в Плевен

0
15-годишното момче си е купило онлайн пневматичен пистолет
15-годишното момче си е купило онлайн пневматичен пистолет

15-годишното момче си е купило онлайн пневматичен пистолет

В Плевен 15-годишно момче е задържано заради стрелба с пневматичен пистолет по тролейбус.

Инцидентът е станал малко преди 18:00 часа вчера в квартал "Дружба" до блок 332, съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на МВР (ОД на МВР) в Плевен.

След изстрела е счупено странично стъкло на врата на тролейбус 202. При инцидента няма пострадали. Местопроизшествието е посетено от полицейски служители и е извършен оглед. Установено е, че след произвеждане на изстрел с пневматично или въздушно оръжие от жилищен блок, е счупено странично стъкло на врата на тролейбуса, обслужващ линия номер 5. От проведените незабавни оперативни действия е установен извършителят – 15-годишен. Той е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа, добавят от ОД на МВР.

Младежът доброволно е предал пневматичен пистолет, закупен лично от него от сайт за онлайн покупки, нерегистриран по съответния ред. По случая е образувано бързо производство.

По повод вчерашното нападение инж. Ангел Несторов, управител на общинската фирма "Тролейбусен транспорт", обясни, че нанесените щети след снощния инцидент са в размер на 700 – 1000 лева. "През миналата година сме възстановявали щети от вандалски прояви за около 3-4 хиляди лева", добави той, предаде БТА.

Това не е първият подобен инцидент, при който са нанесени щети по тролеи в Плевен. Припомняме ви, че през октомври миналата година вандали счупиха с камъни стъкла на два тролейбуса, докато те се движиха в квартал "Сторгозия".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари