Ученик получи 8 години затвор за убийство

0
В съда Антон Петков призна всички факти по разследването
В съда Антон Петков призна всички факти по разследването Снимка: Наташа Манева

8 години затвор при първоначален строг режим постанови Окръжният съд в Смолян.

Делото се гледа по съкратеното съдебно следствие, тъй като уличеният в убийството 18-годишен Антон Петков признава всички факти по разследването на нелепото убийство на 24-годишния Никола Мавродиев, предаде 24 часа.

На Антон е правена по време на следствието психологично психиатрична експертиза, както и тройна съдебно медицинска експертиза. Според прокурора Недко Симов, деянието е извършено умишлено и съзнателно и той е съзнавал действията си. Утежняващи за наказанието му са наркотиците, които макар и минимално са намерени в кръвта му.

За смекчаващи вината обстоятелства от държавното обвинение бяха изтъкнати чистото съдебно минало, изцяло признава вината си и безспорно се разкайва за стореното. Антон оказал и пълно съдействие на разследването.

За убийството той трябваше да понесе между 10 и 20 години затвор, но заради съкратеното следствие присъдата му бе намалена на 12 години, които съдията намалява по закон с 1/3. Така присъдата на Антон стана 8 години затвор, от които вече е излежал 9 месеца, докато течеше разследването. Близките на убития обявиха несъгласие с размера на присъдата и ще обжалват решението.

24-годишният Никола Мавродиев беше убит при сбиване на 27 декември 2015 г. след излизане на две компании от дискотека на пешеходния мост в центъра на Смолян. Никола е наръган с нож, тип "пеперуда" и по късно умира от кръвозагуба в болницата. Антон захвърля ножа и по-късно той е открит край пералното помещение на болницата. Антон твърди, че защитавал приятелката си с подареното от нея оръжие два дни по-рано.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари