Ученички възхитиха публиката на модно ревю в Русе!

4
Колекцията "Пролет-Лято 2015" на Росица Венкова и Габриела Казакова от Професионалната гимназия по облекло в Русе  пожъна огромен успех!
Колекцията "Пролет-Лято 2015" на Росица Венкова и Габриела Казакова от Професионалната гимназия по облекло в Русе пожъна огромен успех! Видео: БГНЕС

Колекцията "Пролет-Лято 2015" на десетокласничките от Професионалната гимназия по облекло в Русе Росица Венкова и Габриела Казакова пожъна огромен успех на ревюто, което бе организирано от училището в Деня на отворените врати, предаде БГНЕС. 

Двете момичета вече имат национално признание за таланта си – тоалетите им са спечелили първо място на Панорамата на професионалното образование в Пловдив.

Облеклата в колекцията са изработени от естествени тъкани и еко материали в стил винтидж и траш мода. Бижутата са дело на талантливите дизайнери в гимназията. А прическите на моделите са вдъхновени от дизайна на новата колекция.

Двете момичета, които учат в специалност "Конструктор на облекло", разказват, че са подготвяли тоалетите няколко месеца. Харесва им винтидж стилът, в който от нещо старо се прави нещо ново и модерно. В десените на платовете присъстват много цветя, набляга се на панталоните в комбинация с фракове. 

Дизайнерките споделят, че обичат да вплитат и изненади – като например дантели на ръкавите на сакото, които създават илюзията, че отдолу има блуза с дантела.

Желанието на двете ученички е да се занимават с мода и в бъдеще, след като завършат гимназия.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари