Учени откриха нов орган в човешкото тяло

0
Новооткритият орган за първи път е описан от италианския гений Леонардо да Винчи през 1508 г.
Новооткритият орган за първи път е описан от италианския гений Леонардо да Винчи през 1508 г.

Учени откриха нов орган в човешкото тяло, известен като мезeнтерий.

Преди се смяташе, че той представлява няколко отделни структури в храносмилателната система. След нови изследвания обаче учени стигнаха до извода, че това всъщност е цялостен нов човешки орган, пише британският в. The Independent.

Мезeнтерият представлява надиплена прегъната тъкан около червата, която се разпростира от основата на стомаха до ректума. Нейната основна функция е да държи в едно положение вътрешностите в корема. Въпреки това обаче новият орган може да има и други функции, включително и разпределяне на бели кръвни телца във вътрешните органи.

Макар и неговото предназначение да е все още неясно, откритието отваря „цяла нова област в науката“, смята неговият откривател Джей Калвин Кофи от Университетската болница в Лимерик, Ирландия. „Когато го разглеждаме като всеки друг орган... ние бихме могли да категоризираме коремни болести на базата на този орган“, допълва той.

По думите на Кофи към момента изследователите са установили анатомията и структурата на мезентерия. Следващата стъпка е изследване на неговите функции, което ще помогне за установяване на възможни болести, предизвикани от него.

Това ще бъде от полза и за изучаване на влиянието на мезентерия върху други болести на коремната област.

Новооткритият орган за първи път е описан от италианския гений Леонардо да Винчи през 1508 г., но е бил игнориран в продължение на векове досега.

Източник: Канал 3
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари