Учени: Омикрон е с по-различни симптоми от Делта

2
Един от симптомите на инфекция с Омикрон е блед, сив или син оттенък на ноктите, устните или кожата
Един от симптомите на инфекция с Омикрон е блед, сив или син оттенък на ноктите, устните или кожата

Новият вариант се разпространява значително по-бързо от познатите досега

Щамът Омикрон има малко по-различни симптоми от инфекцията с Делта. Здравни експерти от Центровете за контрол на заболяванията в САЩ казват, че един от симптомите на инфекция с Омикрон е блед, сив или син оттенък на ноктите, устните или кожата, предава БГНЕС. Специалистите предупреждават, че сивата или синя кожа, устни и нокти може да са признак за ниски нива на кислород.

Други симптоми на инфекция с Омикрон включват болки в гърба, дрезгав глас, нощно изпотяване, мускулни болки и хрема. Лекарите предупреждават, че всеки от тези симптоми е знак, че човек трябва да се консултира с медик.

Въпреки че се смята, че щамът Омикрон се разпространява много по-бързо от известните досега варианти на коронавируса, проучванията показват, че е по-лек от другите щамове, като ранните доклади на Обединеното кралство установяват, че рискът от хоспитализация е с 50 до 70 процента по-нисък от този на щама Делта.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    1
    Анти-ковидфашизъм
    Ей заради ей тея учени сме на това дередже.ДА ГОРИТЕ В АДА ДЕЙБА ВАЩА МАМА И БАКЛУЦИ АЛЧНИ
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари