Учени кръстиха нов род паяци от Австралия на група АББА

0
Abba transversa са имат по две тъмни петна в средата на коремчетата си
Abba transversa са имат по две тъмни петна в средата на коремчетата си Снимка: Polar Music

Abba transversa имат по две тъмни петна в средата на коремчетата си

Учени от университета "Мърдок" в Пърт, Австралия, и запалени почитатели на АББА са кръстили нов род паяци на легендарната шведската поп група, съобщава Юрикалърт.

"Песните на групата и последвалите ги мюзикъли "Mamma Mia!" и "Mamma Mia! Отново заедно" осигуриха на авторите много приятни часове", пишат изследователите в сп. "Evolutionary Systematics", предаде БТА.

Новият род включва само един вид - Abba transversa. Паяците са с размер 3-4 милиметра и обитават крайбрежната зона на щатите Нов Южен Уелс и Куинсланд. Представителите му се различава от своите събратя по двете тъмни петна в средата на коремчето и гъстите косми по първия чифт крака при мъжките екземпляри.

Evolutionary Systematics

Специалистите изучават различни видове паяци от 15 години. През това време те са проучили 12 000 записа от австралийски музеи и чуждестранни колекции. Изследователите отбелязват, че понастоящем до 80 процента от паяците, живеещи в Австралия, остават неизвестни. Много от тях погрешно са причислени към чужди родове и видове, какъвто е случаят с Abba transversa.

Учените отбелязват, че в същото време описанията на новите таксони са от съществено значение за планирането на опазването на природата на Австралия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари