Участници от 5 европейски страни в проект "Леонардо да Винчи" гостуваха в Община Русе

0
Участници от 5 европейски страни в проект "Леонардо да Винчи" гостуваха в Община Русе

30 участници от 5 европейски страни в проект „Увлекателни информационни и комуникационни технологии инструменти за хора с увреждания“ гостуваха днес в Община Русе. Проектът се изпълнява по секторна програма „Леонардо да Винчи“ и има за цел да създаде електронен портал, където хора със специални потребности ще имат достъп до ситуационни игри, които ще им помагат в ежедневието. Порталът ще работи на шест различни езика.

Гостите се срещнаха със зам.-кмета по Европейско развитие Страхил Карапчански, който ги приветства от името на кмета Пламен Стоилов. Г-н Карапчански запозна участниците в международния проект с интересни факти от историята на Русе. Зам.-кметът направи кратка презентация на основните инфраструктурни, културни и туристически проекти, които са в ход и предстои да бъдат приключени от Община Русе през настоящата година.

Той заяви, че се работи активно за утвърждаването на нашия град като привлекателен туристически център. Като успешен пример за насърчаването на алтернативни форми на туризъм той посочи проектите „LIMES – Разработване и изпълнение на мобилна информационна система за туристическа експлоатация и маркетинг на лимесите като Европейско културно наследство“ и „Реки на времето“, реализирани от Община Русе.

Г-н Карапчански подчерта значението на сътрудничеството с румънските ни партньори. Той каза, че трансграничното сътрудничество е от изключителна важност за развитието на Русе и запозна накратко гостите си с разработения Мастерплан, който свързва Русе и Гюргево.

Срещата приключи с обща снимка за спомен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари