Убийството в квартал "Павлово" е разкрито за 24 часа

1
Син погуби баща си, заради влошени семейни отношения
Син погуби баща си, заради влошени семейни отношения Снимка: Канал 3

Убийството, извършено в събота в столичния квартал "Павлово", е дело на синът на починалия.

Това обяви на пресконференция административният ръководител на Софийска градска прокуратура Емилия Русинова, предава Канал 3.

"Извършителят на деянието е употребил наркотични вещества. Той е споделил пред приятели, че има намерение да убие баща си. Откаран е до местопрестъплението от свой приятел. Наръгал е многократно баща си. Изхвърлил е дрехите и оръжието, с което е извършил убийството в близката река. Те бяха намерени. Проведени са множество експертизи и разпити. Извършителят е задържан за 72 часа, като утре ще бъде поискана най-тежката мярка "задържане под стража", обяви прокурор Русинова.

Извършителят не е бил задържан досега. Само през 2007 г. е имало производство срещу него за хулигански деяния. В семейството е имало влошени отношения в продължение на дълги години. Майката и бащата на извършителя на убийството са прекратили брака си в началото на месец май тази година.

По темата подробности даде и директорът на СДВР старши-комисар Ивайло Иванов.

"Имена няма да споменаваме. Починалият беше по бельо, което ни наведе на мисълта, че убийството е извършено от някой близък. Нямаше опити за взлом и грабеж. Колегите работиха без почивка и си свършиха работата. Починалият наистина е син на директорката на Йоан Матев, а извършителят е неин внук, но няма никаква връзка между двата случая.

При разпитите стана ясно, че никой от приятелите на убиеца не е приел на сериозно твърденията му. Извършителят направи самопризнания за убийството. Като основен мотив той посочи много насъбрала се омраза. Той системно е употребявал марихуана в съчетание с амфетамини. Назначени са експертизи. Приятелят, който го е откарал до местопрестъплението, дори не е знаел къде отива с колата си. Според нас убийството е премислено и подготвено", разкри Иванов. 

Източник: Канал 3
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари