Убиха дете в САЩ, защото е палестинче

1
Майката на детето също е нападната и е в тежко състояние
Майката на детето също е нападната и е в тежко състояние Снимка: EPA / БГНЕС

Майката на детето също е нападната и е в тежко състояние

Шестгодишно момченце беше убито, а неговата 32 годишна майка е в тежко състояние след нападение срещу нея и детето ѝ, защото са палестинци, предава БНР. Жената е напуснала Западния бряг и е дошла в САЩ преди 12 години с надеждата да потърси спасение. Шестгодишният ѝ син Уадеа е роден в САЩ.

Трагедията се разиграва в Плейнфийлд, едно от южните предградия на Чикаго, където майката и детето са нападнати от хазяина си в изблик на омраза, защото са мюсюлмани. Президентът на Съвета за американско-ислямски отношения в Чикаго, Ахмед Рехаб каза, че това, което се случва, е убито палестинско дете от някой, ”който е радикализиран от средата, в която живеем в момента и която представя палестинците като човешки животни".

71 год. Джоузеф М. Чуба е намушкал детето с нож 26 пъти, а 32-годишната му майка е с 12 прободни рани.

Според това, което майката е споделила, хазяинът ѝ е почукал на вратата, след това се опитал да я удуши, заявявайки: "Вие, мюсюлманите, трябва да умрете" и я намушква с нож. Успява да се обади на спешна помощ, но момченцето е убито.

Джоузеф Чуба е обвинен в убийство първа степен, в опит за убийство първа степен и две обвинения за извършване на престъпление от омраза.

По повод случилото се президентът на САЩ Джо Байдън публикува изявление, в което се казва, че палестинското мюсюлманско семейство е дошло в Америка, търсейки убежище и този акт на омраза няма място в Америка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Мнение
    Ех, Дунав мост това е трагедия и насилието не е решение. Но обективната журналистика изисква да публикувате и репортаж излъчен по Нова ТВ, че във Франция само за една седмица има регистрирани над 100 случая над деца от еврейски произход, който са бити и тормозени от палестински деца. Така че, монетата винаги има две страни.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари