Убиецът от "Соло" е в затвора в Пловдив

0
Той трябва да търпи наказанието си "доживотен затвор"
Той трябва да търпи наказанието си "доживотен затвор" Снимка: БГНЕС

Той трябва да търпи наказанието си "доживотен затвор"

36-годишният Илиян Тодоров, който бе осъден от Върховния касационен съд на доживотен затвор за двойното убийство пред дискотека "Соло", но в продължение на 12 години се укриваше от правосъдието, вече е в килия на пловдивския затвор, съобщи 24 часа.

Снощи той бе върнат в България в изпълнение на молба за екстрадиция, изпратена от българската прокуратура до властите в Република Узбекистан. Тодоров пристигна на летище София с полет от Мюнхен, конвоиран от екип на Главна дирекция "Охрана" към Министерство на правосъдието.

"Той трябва да търпи наказанието си "доживотен затвор" в затвора в Пловдив, тъй като последната му адресната регистрация е на територията на Пловдив", обясни пред Нова телевизия заместник-градският прокурор на София Христо Кръстев.

По закон Тодоров не може да иска условно предсрочно освобождаване от затвора.

"Условно предсрочно освобождаване може да се иска само за наказание "лишаване от свобода". За доживотен затвор не може да се иска условно предсрочно освобождаване, но може да бъде променен на 30 години", добави прокурор Кръстев.

Жестокото двойно убийство бе извършено в ранните часове на 18 април 2009 година в центъра на София.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари