Убиецът от село Славяново отива на съд

0
Обвиняемият е излежал предходна присъда от близо 30 години отново за убийство
Обвиняемият е излежал предходна присъда от близо 30 години отново за убийство Снимка: Facebook

Обвиняемият е излежал предходна присъда от близо 30 години отново за убийство

Окръжна прокуратураТърговище внесе в съда обвинителен акт за престъпление по чл. 199, ал. 2, т.2, пр.1, във връзка с чл. 198, ал.1 от НК - грабеж, придружен с убийство, срещу 49-годишен мъж, живущ в село Славяново. Ю.Ш. беше привлечен към наказателна отговорност за тежкото престъпление през октомври 2022 година. Ако бъде признат за виновен той може да получи наказание „лишаване от свобода“ от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна. Съдът може да постанови и конфискация на цялото или на част от имуществото му.

Обвиняемият бил добре познат на органите на реда и на прокуратурата. Той бил многократно осъждан за престъпления против собствеността, като бил осъждан и за убийство, като прекарал в затвора близо 30 години от живота си. Имал зависимост към хазартните игри и често играел. Нямал постоянна работа, което обуславяло и липсата му на доходи.

От известно време Ю.Ш. живеел на семейни начала с жена от село Славяново. В селото било известно, че собственичката на местния магазин получавала добри доходи от трудова си дейност, а освен това тя живеела сама. Обвиняемият също предполагал, че тя има спестявания и решил, че може да я ограби, като така да си набави средства за задоволяване на зависимостите му.

През деня на 11 октомври 2022 година 49-годишният мъж взел малък заем от 61-годишната жена. Вечерта поискал да ѝ върне парите и се уговорил с нея да отиде до дома ѝ. Тъй като жертвата очаквала Ю.Ш., тя отворила вратата на къщата си и обвиняемият нахлул вътре. Изпълнявайки целта си да присвои паричните спестявания на жената, той упражнил насилие спрямо нея, но поради съпротива от нейна страна, обвиняемият предприел действия по умъртвяването ѝ. Удушил я и я оставил на пода в дома ѝ. Напуснал къщата, след като взел 15 000 лева, които намерил, а излизайки заключил катинара на входната врата.

Първата му цел след като извършил тежкото криминално престъпление била да стигне до най-близкото казино в град Попово, където започнал да проиграва ограбените пари. В следващите часове той посетил казина в Търговище и в Попово, като стигнал и до град Русе, където обменил 8000 лева в евро.

Ю.Ш. бил задържан на 13 октомври, в дома си в село Славяново. Той бил обвинен за извършеното от него престъпление и задържан.

Предстои Окръжен съд – Търговище да насрочи заседание по делото.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари